Adrian Falub a fost prezentat oficial la UTA: „Cel mai îndreptățit club să promoveze este UTA”. Ce spune despre lot, transferuri și adversare

Marius ANGHEL 07 Sep. 2017, 15:53 Campionat
Adrian Falub a fost prezentat oficial la UTA:

Confirmat aseară în funcția de antrenor principal la UTA, Adrian Falub (46 de ani) a condus în această dimineață primul antrenament la noua sa echipă și apoi a fost prezentat oficial de către conducătorii clubului. Dejeanul va conduce pentru a treia oară în cariera sa echipa arădeană și a vorbit despre sentimentele care îl încearcă.

„Mă bucur mult că sunt astăzi aici, că am ajuns la UTA. Știu ce înseamnă clubul, fanii, ce înseamnă Aradul ca oraș. Am venit cu gândul să promovăm. Cred că e un obiectiv realizabil, chiar dacă situația din acest moment nu e foarte bună. Avem un lot care ne îndreptățește să ne gândim la promovare, UTA se poate gândi serios la promovare, după doi ani consecutivi în care nu s-a reușit. Nu aș vrea să spun foarte multe lucruri, prefer să mă gândesc la prezent. Sâmbătă avem un meci important, vrem să obținem plăcerea de a juca. În cel mai scurt timp, vreau să îi cunosc pe jucători, pe unii îi știu, am lucrat cu ei, cu alții am fost adversari. Trebuie să ne gândim ca în viitorul apropiat să revenim în fruntea clasamentului. Mulțumesc conducerii că s-a gândit la mine, sunt sigur că vom avea o colaborare bună, iar la sfârșit să ne bucurăm toți de o promovare așteptată de toți”, a spus, citat de site-ul UTA-ei, Adrian Falub, care îl va avea secund pe Marius Suller, antrenor cu portarii pe Dan Țapoș și preparator fizic pe Vlad Țăran. Potrivit Sport Arad, chiar dacă Falub l-a dorit ca secund și pe Cristian Todea, acesta a decis să nu mai rămână la club, nemulțumit că șefii echipei nu i-au dat lui șansa de a fi noul antrenor principal. La antrenamentul de astăzi nu a fost prezent.

Va fi pentru prima dată când Adrian Falub o va conduce pe UTA în noua ei formulă, după ce a fost reînființată în Liga a 4-a, și a treia oară la general, după ce a mai antrenat FC UTA Arad în perioadele aprilie 2012-iunie 2013, respectiv februarie 2014-martie 2014.

„Nu e o prioritate aducerea unor jucători azi”

Noul antrenor al echipei arădene vrea mai întâi să își cunoască actualii jucători și apoi să decidă dacă mai vrea ceva în plus. Adrian Mihalcea era nemulțumit înainte să își dea demisia că UTA are un singur atacant în lot.

„Vreau în primul rând să cunosc foarte bine ce are UTA azi, să căutăm un sistem potrivit pentru ce există. Dacă se vor ivi posibilități să transferăm jucători, de ce nu? Dar nu e o prioritate aducerea unor jucători azi, ci folosirea eficientă a celor din lot. Apoi, UTA nu are probleme la capitolul juniori. școală de fotbal unde se cresc jucători foarte buni. Și astăzi sunt de calitate – Stahl, Jorza, Tănase sau Toma. UTA are condiții de Liga 1, e o schimbare totală, nu poți să faci comparație cu ce a fost. Mă bucură acest lucru, UTA merită asemenea susținere”, a adăugat Falub, care uită însă că UTA nu are un stadion în Arad și care trebuie să joace pe teren propriu la Șiria.

„La promovare cel mai îndreptățit club e UTA”

Adrian Falub a vorbit puțin și despre adversarele UTA-ei din campionat și lupta la promovare. Pe AFC Hermannstadt o consideră cea mai importantă, însă consideră că cea mai îndreptățită la promovare în acest sezon este UTA.

„UTA nu e un club unde e ușor de antrenat, dar e și frumos. Mi-aș dori să mai trăiesc bucuria unei victorii la Poli. Legat de favorite la promovare, nu cred că există favorite, mai degrabă sunt echipe care își doresc să promoveze. Din ce am văzut până acum, Hermannstadt e o echipă solidă, iar Dunărea Călărași a investit și își dorește să promoveze. Dar, dacă cineva trebuie să se gândească serios la promovare, cel mai îndreptățit club e UTA”, a declarat Falub, care a semnat pe un an cu UTA, cu drept de prelungire pe încă unul.

Falub preia UTA de la Adrian Mihalcea, care sâmbătă, după remiza de la Șiria cu CS Balotești (2-2), și-a dat demisia. Echipa arădeană are acumulate după șase etape 9 puncte și se află pe locul 9 în clasament. Sâmbătă, la ora 11:00, UTA are meci în deplasare, la CS Afumați, în cadrul etapei a 7-a a Ligii 2.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 07 Sep. 2017, 15:53 Campionat
Pe aceeași temă