Adrian Dulcea spune că, la Vâlcea, nu antrenează jucători de retrogradare. „Era presiune artificială, creată anormal”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 19 May. 2016, 15:22 Campionat
Adrian Dulcea spune că, la Vâlcea, nu antrenează jucători de retrogradare.**

După patru etape fără victorie, antrenorul Vâlcii, Adrian Dulcea, respiră ceva mai ușurat, în urmă succesului de miercuri de pe teren propriu cu Șoimii Pâncota, scor 1-0, în cadrul meciului din etapa a 7-a a play-out-ului Seria a II-a a Ligii 2.

„Se acumulase frustrare după ultimele rezultate, dar am avut încredere foarte mare în ce lucrăm la antrenamente, în grupul de jucători, nu sunt fotbaliști ai unei echipe de retrogradare. Era presiune artificială, creată anormal. Felul în care au arătat jocurile în care am pierdut puncte îmi dădea încredere că putem scoate rezultate și să terminăm în primele locuri din play-out. Mă bucur că am făcut un joc consistent, ne-am creat foarte multe ocazii, din păcate, procentajul de ocazii/goluri este mic, dar vom ajunge să marcăm mai mult și să nu mai avem emoții pe final de joc. Pentru echipa adversă, era o minune dacă reușea să scoată un punct aici”, a spus Dulcea după jocul cu Șoimii.

Adrian Dulcea spune că, după pățania de la Pâncota, unde a riscat pe final și a pierdut, acum a preferat să conserve rezultatul favorabil. „Nu a fost o retragere, este o mentalitate de învingător. Trebuie să reușești să câștigi puncte după momentele grele prin care am trecut. Poate la Pâncota am pierdut puncte tocmai pentru că am încercat să atacăm pe final. Nu am reușit să marcăm azi mai mult, dar a fost doar o conjuctură, au fost ocazii foarte mari, la fel s-a întâmplat și cu U Cluj. Azi ne interesa foarte tare să câștigăm cele trei puncte și mă bucur că am reușit, nu mă deranjează că a fost doar 1-0. E o perioadă dificilă, cred că e prima dată la Liga a II-a când se joacă patru jocuri în două săptămâni, dar am lot numeros și echilibrat valoric, ca să aliniez o echipă la fel de competitivă și sâmbătă, la Satu Mare”, a mai spus antrenorul CSM-ului.

După succesul cu Șoimii, CSM Râmnicu Vâlcea a revenit pe prima poziție în play-out, însă asta și datorită faptului că Olimpia Satu Mare a pierdut la Unirea Tărlungeni. Sâmbătă, Vâlcea joacă tocmai la Satu Mare.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 19 May. 2016, 15:22 Campionat
Pe aceeași temă