Adio gând al promovării! Dunărea Călărași a pierdut din nou cu Petrolul și e mai aproape de retrogradare. Cristian Pustai: „După șase meciuri să vedem ce se întâmplă”

Marius ANGHEL 22 Feb. 2020, 15:12 Campionat

Dunărea Călărași a pierdut și al doilea meci contra Petrolului disputat în acest sezon. După eșecul cu 1-3 înregistrat la Călărași, echipa lui Cristian Pustai a cedat cu 0-2, astăzi, pe „Ilie Oană”, iar obiectivul de a promova a devenit, mai degrabă, unul de a evita a doua retrogradare consecutivă.

Dunărea a pierdut partida de la Ploiești după ce Petrolul a deschis scorul din minutul 16, prin Gabriel Deac, și l-a majorat în partea secundă prin Ștefan Blănaru (66). Cei mai periculoși jucători ai lui Cristian Pustai au fost Georgian Honciu și Thaer Bawab, însă n-a fost suficient pentru ca Raul Avram să fie măcar o dată învins.

Cristian Pustai: „Voiam altceva”

Rămasă cu 27 de puncte și căzută pe locul 12, Dunărea își poate lua adio de la visul pe care încă îl mai avea cu promovarea și se poate concentra acum pe evitarea retrogradării, având în vedere că ultima clasată din zona roșie, Concordia Chiajna, are șase puncte mai puțin. Pustai era deja cu gândul la următorul meci, cel de pe teren propriu cu FK Csikszereda, una dintre echipele cu care se va lupta pentru a se menține în Liga 2.

„Am pierdut în fața unui adversar redutabil. Voiam altceva. Ne-am pus speranțe să luăm ceva din acest meci. Din păcate, am luat zero puncte. Deja trebuie să fim atenți la cei care vin din spate. Avem sâmbătă un meci important, să păstrăm o echipă la distanță de noi și să vedem ce se mai întâmplă în etapele următoare. Am zis ca nu după un meci să tragem linie, ci după șase meciuri să vedem ce se întâmplă și câte puncte acumulăm”, a spus Cristian Pustai, la microfonul DigiSport, la finalul partidei cu Petrolul.

În meciul cu Petrolul, Dunărea a fost nevoită să îl schimbe în minutul 36 pe portarul Stefan Krell cu Nicolai Calancea, după ce austriacul s-a resimțit în urma genunchiului în cap primit de la Ștefan Blănaru, după o fază în care atacantul echipei ploieștene scăpase singur cu goalkeeperul și nu l-a putut învinge, iar în viteză l-a și lovit, neintenționat. Krell a mers apoi la Ambulanță pentru a primi noi îngrijiri medicale.

Dunărea Călărași în meciul cu Petrolul: Krell (Calancea 36′) – I. Sîrbu, Bg. Șandru (cpt.), Ozcan, Jica – A. Lopez (Tudoran 59′) – Rob. Boboc, Honciu, Zaluschi – Bawab (Mediop 75′) – Bg. Rusu. Rezerve neutilizate: – Vereș, Mendy, Raiciu, Sabangeanu.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Răzvan PĂ‚SĂ‚RICĂ‚ / Sport Pictures

Marius ANGHEL 22 Feb. 2020, 15:12 Campionat
Pe aceeași temă