ACS Poli, umilă în Valea Domanului. Metalul Reșița se distanțează ca lider meritoriu

ACS Poli, umilă în Valea Domanului. **Metalul Reșița se distanțează ca lider meritoriu

Situația devine alarmantă pentru marea favorită la câștigarea seriei vestice din Liga a II-a. Timișorenii au cedat și la Reșița, chiar pe terenul liderului Metalul, de care o desparte acum patru puncte după cinci runde jucate. ACS Poli suferă și în acest sezon iar jocul de azi din Valea Domanului a confirmat startul cu bâlbâieli al alb-negrilor. A fost 2-0 (1-0) pentru rosso-neri, care nu au avut nicio problemă în a bloca atacurile oaspeților în partea secundă.

ACS Poli a început, la fel ca și cu „gugulanii”, într-un sistem ofensiv, cu doi atacanți, susținuți de trei oameni imediat în spate. De partea cealaltă Metalul a avut parte de cea mai plină arenă din ultima perioadă. Peste 2.500 de spectatori au creat o atmosferă frumoasă pentru Divizia B, în frunte cu Guardia Rosso-Nera, o pată de culoare binevenită.

Jocul nu a început așa de rău pentru elevii lui Dan Alexa, care au avut prima acțiune de atac prin Bărbuț. Dar răspunsul gazdelor a fost cât se poate prompt. Neagoe reușind să se descotorosească ușor de Cânu în minutul 3 iar șutul său a trecut puțin pe lângă bară. ACS Poli a fost aproape să deschidă scorul peste alte patru minute, dacă Pedro Henrique cadra mai jos lovitura liberă obținută tot de el, poate acum alta era soarta partidei, dar faza s-a încheiat cu Zimmermann răsuflând ușurat după ce mingea a ieșit afară din transversală. Neagoe a avut imediat o șansă de a puncta pentru reșițeni, dar Pap și fundașii săi i-au barat drumul. Deschiderea scorului a venit după un corner acordat eronat de Sebastian Colțescu. Pentru că Belu a încercat să respingă o centrare care s-a scurs în aut. Totuși, apărarea timișoreană nu are scuze pentru modul în care Ciucă a reluat cu piciorul centrarea de la colț a aceluiași Neagoe. Oaspeții au avut ocazia meciului în minutul 31. Keita putea egala fără probleme după ce a recepționat o minge scoasă excelent de Henrique, dar șutul senegalezului din careu a fost scos cu un reflex din vremurile bune ale „Neamțului”. În rest, prima repriză a fost fragmentată de multe „galbene”, arătate cu ușurință de celebrul arbitru, precum și de câteva momente tensionate avându-l în centrul „acțiunii” pe ex-olteanul Mădălin Ciucă.

Repriză execrabilă pentru ACS Poli

Total absent și la acest joc, brazilianul Carlos Eduardo i-a lăsat la pauză locul lui Szekely iar „Chirurgul” a trecut la un 4-4-2 ultra ofensiv, dar degeaba. Mai mult, elevii săi nu au reușit să aibă toată repriza secundă o ocazie serioasă. Înainte să fie schimbat, omul meciului de până acum pentru gazde, Neagoe, putea face 2-0 la o centrare la care Pap a ieșit aiurea în minutul 57. Scorul a fost majorat până la urmă de fostul vasluian Buhăescu peste opt minute. Acesta a recepționat o deviere de la un coleg în marginea careului mic, a driblat ușor fundașul din fața sa pe interior și a trimis în plasa de la colțul lung. Partida era practic încheiată în condițiile în care alb-nergrii se împotmoleau undeva pe la mijlocul terenului în peticele de noroi apărute pe „Mircea Chivu”. Nu rare au fost nici pasele aiurea și atacurile eșuate din fașă. A fost o partidă în care nici Keita și colegii săi din linia mediană nu au fost prea inspirați, cât nici cei doi stoperi, care uneori au ratat intervențiile fără a fi deranjați de adversar. Singura fază notabilă a părții a doua s-a petrecut după gol, când „sania” lui Nanu nu s-a intersectat cu mingea trimisă de mereu activul Bărbuț. El și ceilalți colegi de ofensivă s-au zbătut în gol cu adevărat în partea a doua.

Pentru ca finalul să fie cu adevărat ratat de timișoreni, Cânu a văzut al doilea galben pentru un gest de care se putea lipsi, dându-i astfel și mai mari dureri de cap lui Dan Alexa. Misiunea „Chirurgului” nu mai pare așa ușoară nici în Liga a II-a după al doilea eșec consecutiv „afară”. De partea cealaltă, Metalul Reșița merită toate laudele: joc solid, public generos, jucători determinați și o poziție binemeritată în clasament. De ce să nu viseze Carașul la o nouă trupă pe prima scenă?

Metalul Reșița: Zmmermann (cpt.) – R. Cristian, Ciucă, S. Ciobanu, Anițoiu – O. Vasile, Feher, Enescu, Manole (83′ Roman) – Neagoe (59′ Breșneni) – Buhăescu (77′ Voinea). Antrenor: Daniel Oprița.

ACS Poli Timișoara: Pap – Belu, Cânu, Scutaru (cpt.), Neagu – Ov. Popescu – Keita (67′ Nanu), Poparadu (60′ Trandu), C. Eduardo (46′ Szekely) – Bărbuț, Pedro Henrique. Antrenor: Dan Alexa.

Sursa: Sport9

Pe aceeași temă