ACS Poli s-a zbătut pentru o victorie în fața codașei seriei. Șoimii, greu de vânat în nocturnă

Fără îndoială timișorenii se așteptau la altceva de la echipa numărul 1 din seria a doua, conform „tabelei”, împotriva ultimei clasate. Șoimii Pâncota, preluată de Ionuț Popa, a parcat din start busul în fața buturilor, dar elevii lui Dan Alexa nu s-au lăsat până nu i-au spart toate geamurile. Au găsit o fereastră deschisă abia cu 13 minute înainte de final, când „ex-perla” Cătălin Doman l-a găsit pe Cânu la limita ofsaid-ului iar fundașul-veteran a marcat unicul gol al meciului.

ACS Poli s-a avântat în atac din primul minut. Dar nu foarte convingător. Rezultatul de la Reșița, de mai devreme, ar fi putut fi unul dintre motive. Alb-negrii s-au obișnuit cu adversari șchiopi. Chiar și așa, propriile semieșecuri, de la Oradea și Satu Mare, cântăreau undeva în memoria elevilor lui Dan Alexa. Scorul putea fi deschis în minutul 22 totuși. Atunci când Alex Popovici l-a servit pe Pedro Henrique, dar golgheterul din tur a părut „deocheat” și a trimis peste din fața porții. Oaspeții au trebuit apoi să renunțe și la singurul atacant veritabil, Voinea ieșind accidentat. Evident, Pâncota nu prea a contat în atac. Dar între timp atacurile timișorenilor au devenit nervoase, cu mari probleme la finalizare. „Chirurgul” și-a pierdut răbdarea și a mutat din nou devreme. Elek a intrat în locul lui Boldea pentru un al treilea vârf de atac. Schimbarea nu avea însă să se vadă în jocul timișorenilor în partea a doua, la startul căreia s-a prezentat și Bărbuț în locul lui Popovici. Trecut, mai mult din proprie inițiativă în spate, Pedro Henrique a ieșit complet din joc și brazilianul i-a făcut până la urmă loc unui „argentinian” autohton, format în Trivale, Cătălin Doman.

Modificările au fost irosite cu peste 20 de minute înainte de final de Dan Alexa, dar echipa sa a continuat să macine în gol în fața „șoimilor”. Corner după corner, lovitură liberă după „liberă” echipa bătrânului Popa părea să reziste atacurilor, dar și tentației de a trece cu mingea la picior de centru. Până la urmă a apărut și o fisură în „autobază”. Era minutul 77, când Doman, remarcat doar cu câteva floricele până acum, a centrat la punct fix pentru Cânu, lăsat liber complet în centrul careului arădean. Fundașul a proiectat mingea în dreapta lui Pașcalău pentru 1-0. „Șoimii” s-au adunat apoi în preajma tușierului, dar se pare că Traore a anulat poziția de ofsaid a timișoreanului. Până la final nu avea să se mai întâmple nimic notabil, doar echilibrul restabilit de gazde la „galbene”.

ACS Poli profită astfel de nou nouțul pas greșit al Reșiței (cu Caransebeș) și „merge” la +5 în fruntea B2. Puținii spectatori care au asistat la jocul în nocturnă de pe „Dan Păltinișanu” au plecat însă acasă ușor descumpăniți de cum s-a mișcat echipa care ar trebui la toamnă să-i bucure în Liga I

ACS POLI TIMIȘOARA – ȘOIMII PÂNCOTA  1-0
Marcator: Cânu ”78

Pap – Belu, Scutaru (cpt.), Cânu, G. Neagu – S. Keita, Trandu, Poparadu – Cr. Boldea (Elek ”44) – Pedro Henrique (Doman ”67), Al. Popovici (Bărbuț ”46)
Rezerve neutilizate: Smaranda – Melinte, Vl. Dragomir, Al. Lazăr
Antrenor: Dan Alexa

Pașcalău – C. Maghici, S. Traore, Lengyel, Siminic – Issa Thiaw (A. Sălăjan ”85), C. Suciu – Gavrilescu, Dragalina (cpt.), Vladu – A. Voinea (Cioablă ”30, Polgar ”79)
Rezerve neutilizate: Cr. Irimia – Șt. Pantea, Dubeștean, R. Lung
Antrenor: Ionuț Popa

Stadion: „Dan Păltinișanu” (Timișoara); Spectatori: 400; Arbitru: Sergiu Popa (Aiud); Asistenți: Ionuț Babadac (Alexandria) și Ionuț Marius Bobe (Videle); Jucătorul meciului: Gabriel Cânu

Sursa: Sport9
Foto de Sebastian TĂ‚TARU

Pe aceeași temă