ACS Poli e reclamată la Comisia de Disciplină de cinci jucători și riscă depunctarea. Conducerea așteaptă decizia instanței privind insolvența

Anda DELIU, Marius ANGHEL 29 Aug. 2018, 18:06 Campionat
ACS Poli e reclamată la Comisia de Disciplină de cinci jucători și riscă depunctarea.** Conducerea așteaptă decizia instanței privind insolvența

Ultimele zile de vară sunt cu adevărat „de foc” pentru ACS Poli. Vineri, clubul are termen la Tribunalul Timiș pentru cererea de intrare în insolvență, dar, între timp, cinci foști jucători au reclamat clubul la Comisia de Disciplină și Etică a FRF.

Este vorba de jucători care au litigii câștigate la Camera Națională de Soluționare a Litigiilor și care, pentru că nu și-au primit banii, s-au adresat Comisiei de Disciplină. Aceștia sunt Cristian Scutaru, care a reclamat primele aferente sezonului 2016-2017, Alexandru Ciucur, Alexandru Țigănașu și Gabriel Vașvari, pentru litigiul câștigat cu salariile aferente lunilor ianuarie-martie 2018, dar și George Neagu, care a reclamat tot salarii restante.

În dreptul celor cinci se menționează ca obiect al speței „Neexecutare hotârâre CNSL” și toți cei cinci au primit termen data de 5 septembrie.

Birlică spune că nu au existat lichidități pentru stingerea datoriilor

Contactat pentru un punct de vedere oficial, președintele Radu Birlică a precizat că lipsa de lichidități a făcut să se ajungă în această situație.

„Din lipsă de lichidități și ca urmare a faptului că echipa a retrogradat sportiv am cerut la tribunal să intrăm în reorganizare. Acest fapt se datorează în mare măsură activității sportive din teren a celor de mai sus. Restul să decidă tribunalul”, a precizat președintele Birlică.

Insolvența sau depunctare

Tocmai în acest context, decizia Tribunalului Timiș de vineri, 31 august, devine vitală pentru ACS Poli. Dacă instanța va aproba cerea clubului, atunci datoriile nu mai sunt presante. Dacă se va refuza însă intrarea în insolvență, clubul riscă depunctări dacă nu va plăti jucătorii cu litigii câștigate.

Articol scris de Anda DELIU

Anda DELIU, Marius ANGHEL 29 Aug. 2018, 18:06 Campionat
Pe aceeași temă