ACS Poli, de „metal” în fața rosso-nerilor. Timișorenii s-au distanțat în fruntea Seriei a II-a

Duelul vestic din etapa a 16-a a Ligii 2, Seria 2, ultima din acest an, dintre ACS Poli și Metalul Reșița a fost tranșat de timișoreni imediat după pauză. Nici prima repriză nu a fost rea pentru elevii lui Dan Alexa, dar, după ce la cabine s-a intrat cu scor alb, descătușarea a venit în primele minute ale părții secunde. 3-0 a fost scorul final al întâlnirii, „rosso-nerii” irosind la 0-2 un penalty după care au rămas și în inferioritate numerică.

Metalul s-a ținut de cuvânt și a atacat la Timișoara, având parte și de o galerie consistentă care a ironizat mult rădăcinile gazdelor. Dacă în primele minute Buhăescu a dat emoții cu devierile sale, una în brațele lui Smaranda și alta mult pe lângă țintă, dar periculoasă din fața careului mic. ACS Poli a replicat prin Rody și Henrique. Primul a ratat singur cu portarul în minutul 17, cel de-al doilea a fost blocat în lateral de Zimmerman cu cinci minute înainte de pauză.

Repriza secundă a început însă excelent pentru timișoreni și la capitolul finalizare. Un nou corner, executat de Bărbuț, a fost recentrat de Cânu în fața careul mic, de unde Scutaru a împins balonul în plasă cu toată opoziția apărătorilor. Era minutul 47 și nici bine nu au legat două faze de atac cei de la Metalul că Henrique, mai mult în ofsaid în prima parte, preia și înscrie cu un șut la colțul scurt din pasa aceluiași Cristi Bărbuț. Partida părea tranșată în minutul 50, dar oaspeții au avut șansa revenirii. În minutul 71 Cânu comite henț în careu după ce ar fi fost totuși împins, dar Feher a încântat publicul gazdă cu una dintre cele mai hilare execuții, o minge trimisă către propria galerie. Imediat Ciucă a înlesnit succesul lui ACS Poli. Roșu direct pentru talpă pe tibia lui Rody.

În final, Trandu a reușit un nou gol, cu un șut frumos la colțul lung pentru 3-0. Neagu a văzut în prelungiri un al doilea galben, care nu a mai contat oricum, echipa sa e linistită în această pauză.

ACS Poli se odihnește cu șapte puncte avans față de Fortuna și Metalul și e, oarecum previzibil, cu un picior înapoi în Liga 1.

ACS POLI TIMIȘOARA    3
METALUL REȘIȚA        0

Scutaru ”47, Henrique ”50, Trandu ”87

Smaranda – Belu, Scutaru (cpt.), Cânu, G. Neagu – Ov. Popescu – Bărbuț (Ov. Petre ”86), Trandu, Boldea – Rodirlei (S. Keita ”77), Henrique (Sz. Szekely ”64)
Rezerve neutilizate: Pap – Bocșan, Fl. Nanu, Al. Popovici
Antrenor: Dan Alexa
Eliminat: G. Neagu ”90 (cumul de galbene)

Zimmermann – R. Cristian, I. Tătaru, M. Ciucă, Anițoiu – Ad. Ionescu (C. Stoica ”53), Feher (D. Enescu ”85) – O. Vasile (I. Popescu ”76), Ad. Neagoe, L. Manole – Buhăescu
Rezerve neutilizate: Ad. Pascal – Vaștag, A. Roman, A. Voinea
Antrenor: Daniel Oprița
Eliminat: M. Ciucă ”74 (roșu direct)

Stadion: „Dan Păltinișanu” (Timișoara); Spectatori: 1.500; Arbitru: Robert George Dumitru (Sfântu Gheorghe); Asistenți: Daniel Mitruți (Craiova) și Imre-Laszlo Bucși (Sfântu Gheorghe); Jucătorul meciului: Cristian Scutaru.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Pe aceeași temă