A oprit seria invincibilității Afumațiului la 12 meciuri și vrea să repete fapta și cu Dunărea. FC Argeș mizează pe o victorie pe terenul echipei lui Alexa. „Nu ne temem de ei”

Marius ANGHEL 11 Nov. 2017, 10:05 Campionat
A oprit seria invincibilității Afumațiului la 12 meciuri și vrea să repete fapta și cu Dunărea.** FC Argeș mizează pe o victorie pe terenul echipei lui Alexa.

Fotbaliștii de la FC Argeș vor încerca să obțină un rezultat bun în confruntarea de duminică, din deplasare, cu Dunărea Călărași, împotriva uneia dintre formațiile din eșalonul secund care se luptă pentru obținerea promovării în Liga 1. Echipa din Trivale își dorește să plece cu punct sau puncte de la Călărași pentru a se îndepărta de zona minată a clasamentului și pentru a se apropia de pozițiile fruntașe.

Piteștenii au moralul bun după victoria de acum câteva zile, de pe propriul teren, cu CS Afumați, scor 2-1, echipă care în acel moment avea 12 meciuri fără înfrângere în cupă și campionat, și au încredere în forțele lor, însă nu vor avea o misiune deloc facilă. Dunărea e neînvinsă în campionat de când a fost preluată de Dan Alexa. Sub conducerea tehnicianului timișorean, echipa călărășeană are un parcurs aproape perfect, în 13 meciuri are 11 victorii, și visează cu ochii deschiși la duelurile cu granzii fotbalului românesc.

Disputa cu echipa de pe malul Borcei contează pentru runda cu numărul 17 a acestui tur de campionat, antepenultima a primei părți a sezonului. Dunărea vine după remiza din deplasare cu Dacia Unirea Brăila, scor 1-1, rezultat în urmă căruia a cedat primul loc după doar o etapă pe trecută acolo.

Augustin Eduard, unul dintre cei doi antrenori interimari ai echipei piteștene vrea să le redea încrederea jucătorilor săi și speră ca succesul cu ilfovenii de la Afumați să fie un nou început. „După victoria cu CS Afumați, jucătorii s-au eliberat de stările grele prin care treceau după acea perioadă de nerealizări. Avem trei fotbaliști suspendați pentru acest meci. Este vorba de Panait, Buhăescu și Dănuț Șerbănică. Acest lucru trebuie să conteze mai puțin. Ceilalți care sunt în lot trebuie să-și facă treaba. Voi încerca să avem continuitate în rezultate, chiar dacă vom juca cu echipa de pe locul 2. Nu ne temem de ei chiar dacă sunt angrenați în lupta pentru promovare. Moralul jucătorilor noștri este bun după victoria cu Afumațiul și mergem încrezători la Călărași. Vom încerca să luăm câte puncte putem. Vreau să nu ne întoarcem cu mâna goală din această deplasare”, a spus Eduard înainte meciului de la Călărași.

De partea cealaltă, Dan Alexa consideră FC Argeș o echipă puternică, formată din jucători experimentați, care au evoluat și în Liga 1, însă obiectivul Dunării este obținerea victoriei. „Întâlnim o echipă formată din mulți jucători cu experiență care au evoluat și în Liga 1. Și-au schimbat și antrenorul…  Sunt jucători din școala piteșteană de fotbal, cărora le plac jocurile cu miză. Însă suntem nevoiți să câștigăm, dar și conștienți că ne așteaptă un meci greu. În ultima vreme am tot întâlnit adversari foarte motivați. S-a văzut asta și la Brăila”, a spus Alexa, care regretă absența din primul „11″ a nu mai puțin de cinci titulari pe care speră să-i recupereze până la ora de start a jocului din etapa viitoare, a 18-a, de la Târgoviște, cu Chindia. Lista îi cuprinde pe Șandru, Mardare, Preoteasa, Drăghiceanu și Pușcaș.

Înaintea acestei etape, Dunărea Călărași ocupă locul 2, cu 36 de puncte, în timp ce FC Argeș se situează pe locul 8, cu 22 de puncte.

Articol scris de Marius DUINEA

Marius ANGHEL 11 Nov. 2017, 10:05 Campionat
Pe aceeași temă