„A fost un meci frumos, dar nu s-a terminat cum ne doream.” Pelici vorbește despre primul pas greșit al Mioveniului în 2017 | VIDEO

Marius ANGHEL 25 Feb. 2017, 15:41 Campionat

CS Mioveni pornea foarte încrezătoare înaintea meciului de vineri, de pe teren propriu, cu Dunărea Călărași, din etapa a 22-a a Ligii 2, primul joc oficial din 2017. Argeșenii aveau 11 puncte peste călărășeni în clasament și sperau la un debut cu dreptul pentru a ține aproape de echipele aflate pe locurile promovabile.

Socoteala de acasă nu s-a potrivit însă cu cea din târg, deoarece jucătorii lui Alexandru Pelici au trebuit, la final, să se recunoască mulțumiți doar cu un punct.

CS Mioveni a deschis repede scorul cu Dunărea, prin reușita fundașului Ionuț STOICA (11′), iar avantajul minim s-a menținut până după pauză. Dacă Cezar Lungu a blocat noi reușite ale gazdelor, jucătorii introduși de Adrian Mihalcea la revenirea de la cabine au venit cu inspirație pentru călărășeni. Bobo Kanda (49′) a restabilit egalitatea după ce a făcut ce a vrut în defensiva gazdelor, însă forța de atac a galben-verzilor s-a simțit imediat. Marius Staicu (66′) și-a readus echipa în avantaj, coechipierii săi au ratat alte ocazii mari de gol, dar totuși nu a fost suficient pentru a obține toate punctele.

Celălalt jucători introdus la pauză de Mihalcea, Alexandru Avram, a bătut perfect o lovitură liberă în minutul 80 și a stabilit scorul final, 2-2.

„Sunt sigur că au dat totul astăzi”

La final de meci, antrenorul Mioveniului, Alexandru Pelici, și-a susținut arhicunoscutul discurs de mulțumire pentru jucătorii, că au dat tot ce au putut, și pentru adversari, a descris fazele elevilor săi ratangi și a transmis că așteaptă din partea Dunării același joc și cu celelalte adversare din fruntea clasamentului. În final, Pelici a recunoscut că rezultatul nu este unul echitabil.

„A fost un joc care nu s-a terminat tocmai bine pentru noi. Ne doream cele trei puncte puse în joc. Am avut posibilitatea să plecăm cu toate cele trei puncte, dar nu am știut să profităm de momentele bune pe care le-am creat și să înscriem. Înainte de 1-1 am avut două ocazii mari de gol să facem 2-0. Înainte de 2-2 am avut o foarte mare situație. După bara lui Rădescu am avut din nou ocazie cu poarta goală și am dat peste să facem 3-1, și probabil că meciul s-ar fi terminat. Și a venit acea fază cu lovitura liberă și execuția lui Avram și, din păcate, am pierdut două puncte acasă. E primul joc, eu, chiar dacă e un semieșec, nu pot decât să îmi felicit jucătorii pentru cât au luptat și cât au încercat să revenim și să câștigăm punctele puse în joc. Mai avem 12 jocuri la fel de importante ca și cel de astăzi și să sperăm că cei de la Călărași vor reuși să pună probleme și celorlalte echipe, pentru că în acest miniretur, sau ce a mai rămas de disputat, se vor duce toate echipele dinaintea nostră din clasament la Călărași. E o echipă mult schimbată în bine, îi felicit pentru joc și pentru rezultat. Noi trebuie să continuăm munca, să ridicăm capul și să jucăm în continuare. De abia e primul joc. Din păcate, nu a fost așa cum ne-am dorit, speram la o victorie, am avut situații, am avut ocazii să câștigăm punctele puse în joc, dar nu am reușit să înscrie din ocaziile clare pe care ni le-am creat. Nici vorbă de un rezultat echitabil dacă stăm să ne amintim ocaziile pe care le-am avut. E frustrant, băieții sunt supărați, dar nu trebuie să lase capul în pâmânt, sub nicio formă, pentru că sunt sigur că au dat totul astăzi”, a spus, la conferința de presă, Pelici.

Antrenorul argeșenilor a lăudat per total prestația celor două echipe și crede că spectatorii au avut ce vedea. Apoi le-a cerut scuze că nu i-a putut mulțumi cu o victorie.

„Din punct de vedere al spectatorilor, eu cred că a fost un meci frumos așa. Din păcate, nu s-a terminat cum ne doream. Toată lumea este supărată, dar ca și spectator, să vi să vezi un astfel de joc… cred că a fost… a fost construcție, a fost luptă, a fost dârzenie, au fost intrări bărbătești, a fost un joc disputat. Rezultatul e cel ce ne nemulțumește și faptul că am luat două goluri.  Nu trebuia să luăm două goluri acasă, în seara asta.

Ne pare rău pentru suporterii care au venit astăzi și au crezut în noi. Le transmitem că regretăm enorm faptul că nu am putut să le dăm multumirea celor trei puncte, dar vom face tot ce depinde de noi și vom lupta până la ultima picătură și ultimul minut din acest campionat pentru a ajunge cât mai sus în clasament. Asta e tot ceea ce pot eu să promit în numele meu și al echipei”, a mai comentat Pelici.

După remiza de vineri, CS Mioveni a acumulat 35 de puncte și a rămas pe locul 6, în timp ce Dunărea Călărași e tot pe locul 12, cu 24 de puncte, dar a fost egalată de Academica Clinceni, care azi a câștigat cu 1-0 cu CS Afumați. Etapa viitoare, CS Mioveni stă, deoarece ar fi trebuit să joace la Unirea Tărlungeni, iar Dunărea Călărași primește vizita echipei FC Brașov.

VEZI DESFĂ‚ȘURAREA LIVE TEXT a meciului de la Mioveni

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Cătălin NIȚU
Video: Argeș Sport

Marius ANGHEL 25 Feb. 2017, 15:41 Campionat
Pe aceeași temă