3×3 pentru ACS Poli. Jucătorii lui Alexa au reușit a treia victorie consecutivă cu 3-0 într-o săptămână

Echipei pregătite de Dan Alexa i-a prins bine etapa de pauză. În ultima săptămână ACS Poli a înregistrat trei victorii consecutive, toate cu scorul de 3-0. Ultima victimă a timișorenilor a fost Olimpia Satu Mare, o echipă care a contat doar în startul partidei de pe „Dan Păltinișanu”. Un alt motiv de bucurie pentru gazde e confirmarea formei noului „pachet” ofensiv format din Henrique și Bărbuț.

„Chirurgul” a găsit formula câștigătoare. Cuplul Pedro Henrique – Cristi Bărbuț pare să-și fi amanetat avanposturile la alb-negri. Timișorenii nu au început grozav jocul cu „Oli”. În primele 15 minute au existat multe greșeli, dar până la urmă calitatea și-a spus cuvântul. Era minutul 17 când Bârbuț s-a plimbat pe linia de 16 a adversarilor și l-a găsit liber pe Boldea în partea stângă. Fostul golgheter de B al lui ACS Poli a plasat balonul la colțul lung pentru 1-0. După deschiderea scorului jocul a devenit mai simplu pentru gazde. Sătmărenii au fost periculoși doar la niște cornere bătute spre careul mic, în rest nu i-au dat emoții lui Smaranda. Timișorenii nu au avut nici ei ocazii mari înainte de pauză, dar au fost mai periculoși prin Henrique, care pare mereu un reprezentant al categoriei grele prin apărările ușoare din seria vestică.

Desprindere, din nou după pauză

La fel ca în precedente victorii obținute la același scor, ACS Poli s-a desprins decisiv după pauză. Acum elevii lui Alexa au făcut-o și mai rapid. Imediat de la reluarea jocului, mingea a ajuns din banda stângă la Henrique, care din fentă s-a descototorist de fundașii ardeleni, și a trimis elegant din marginea careului în stânga portarului. De la 2-0 jocul a devenit o plăcere pentru amfitrioni. Belu putea să marcheze norocos în minutul 58, când balonul a căzut pe bară iar Bărbuț a trecut peste patru minute pe lângă balonul trimis de Henrique în fața porții. Stângăciile din apărarea Olimpiei mai aveau să aducă un gol timișorenilor. De această dată Henrique l-a găsit pe Bărbuț în careu cu o minge lungă iar micuțul atacant și-a așezat mingea pe stângul pentru 3-0 în minutul 68. Peste alte patru minute Henrique și Boldea s-au jucat cu o ocazie care putea aduce ușor golul 4. Oaspeții puteau marca cu ceva noroc golul de onoare cu cinci minute înainte de final, dar Feier nu a profitat de o eroare din centrul careului.

ACS Poli își revine astfel după startul mai puțin convingător de campionat și rămâne „pe șine” pentru o revenire rapidă pe prima scenă. Metalul Reșița, cu două puncte dar și cu un joc în plus, ocupă deocamdată locul 1.

Galeria Olimpiei, pată de culoare

Stadionul „Dan Păltinișanu” a fost slab populat azi. În ciuda formei bune a lui ACS Poli, doar circa 700 de fani au venit să-și vadă favoriții la lucru. Oaspeții au fost încurajați de 18 suporteri care au întârziat puțin la stadion. Aceștia și-au făcut simțită prezența cu un slogan „AC Recaș nu e Poli” după scorul de 1-0, care nu a fost pe placul puținilor spectatori gazdă. Prietenă cu galeria lui ASU Poli, „Commando Oli” a afișat și pe pânză celebrul mesaj.

Un alt text a fost afișat de la pauză: „Poli joacă pe Știința”. În rest, fanii oaspeți și-au încurajat echipa, dar și-au admonestat serios conducătorii, cerându-i constant capul lui Bodea, în schimbul căruia îl doresc pe banca tehnică pe fostul polist Tibi Csik.

ACS POLI TIMIȘOARA    3
OLIMPIA SATU MARE    0

Boldea ”17, P. Henrique ”47, Bărbuț ”68

Smaranda – Belu-Iordache, Scutaru (cpt.), Cânu, G. Neagu – S. Keita (Ov. Petre ”71), Ov. Popescu, Boldea – Poparadu – P. Henrique (Rody ”79), Bărbuț (Al. Popovici ”77)
Rezerve neutilizate: Pap – Bocșan, Fl. Nanu, C. Eduardo
Antrenor: Dan Alexa

Anca-Trip – M. Burlacu (Svarczkopf ”64), Fl. Mureșan, Heil, Iuhas (cpt.) – Micaș – Gavrilescu, Villand (Laso ”54), Bic, D. Muntean – Al. Boștină (Feier ”71)
Rezerve neutilizate: Șuta – Onicaș, M. Ioniță, R. Rus
Antrenor: Cosmin Bodea

Stadion: „Dan Păltinișanu”; Spectatori: 700; Arbitru: Dan Florin Dreve (Cluj-Napoca); Asistenți: Ionuț Babadac (Alexandria) și Răzvan Constantin Nistoran (Reșița); Jucătorul meciului: Cristian Bărbuț.

Sursa: Sport9
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Pe aceeași temă