2-1, zar de fugă

05 Apr. 2012, 19:03 Campionat
2-1,** zar de fugă

Greu, dar meritat. Asa meci, asa concluzie. FCM Bacau si-a trecut ieri in cont cea de-a doua victorie din retur, impunându-se cu 2-1 in fata „lanternei rosii”, Gloria Buzau. Bacauanii au avut o evolutie stearsa, cu precadere in prima repriza, pe care au incheiat-o in dezavantaj. Au in schimb meritul ca au intors rezultatul dupa pauza, atunci când au beneficiat si de aportul lui Marius Croitoru, la redebutul sub culorile „galben-albastre” si al lui Adi Hurdubei, aflat la primul gol inscris in acest sezon.

Start greoi

In primul mitan au existat ocazii, a aparut si un gol, marcat de buzoieni, dar a lipsit cu desavârsire fotbalul. Gazdele au legat foarte greu jocul, iar atunci când s-au prezentat in fata portii lui Sârbu au ales cele mai neinspirate solutii, cu toate ca defensiva Gloriei s-a dovedit una de mâna a treia. Rând pe rând, Intuneric, Vraciu, Curiliuc sau Taban puteau deschide scorul, dar au clacat. Mult mai stapân pe sine s-a dovedit mijlocasul dreapta al Gloriei, C. Ursu, care, in finalul primei parti, a luat o actiune pe cont propriu si l-a invins cu un sut plasat pe Stamatin: 0-1.

Croitoru inspiră, Hurdubei înscrie

Pauza a fost un sfetnic bun pentru gazde, care au inceput repriza cu alt nerv. Intrarea lui Marius Croitoru a limpezit jocul Bacaului, iar Gloria a ramas masata in propriul teren. „Bomba” lui Taban a anuntat golul de 1-1, care a cazut in minutul 60, atunci când Boghian a transformat cu precizie penalty-ul obtinut de Dobos. Reusita de trei puncte a venit cu noua minute inainte de final si s-a dovedit o mica „bijuterie”, Hurdubei sutând fara preluare si fara speranta pentru Sârbu din marginea careului. 2-1, zar de fuga pentru FCM.

Poenaru: „Trei puncte importante”

Antrenorul FCM Bacau, Gheorghe Poenaru, a recunoscut faptul ca echipa a avut un start greoi in partida cu Buzau, dar a apreciat faptul ca elevii sai au intors rezultatul: „A fost greu, dar mai mult prin prisma evolutiei noastre in special in faza de atac. La ce ocazii ne-am creat, meritam sa avem cel putin doua goluri avans la pauza. Din pacate, ratarile noastre, coroborate si cu o neatentie in defensiva au facut sa primim un gol contrar cursului jocului. Important este insa ca am revenit dupa pauza si ca am obtinut trei puncte importante. Cred ca victoria noastra este absolut meritata”.

Penalty neacordat în prima repriză

Partida de ieri, contra Gloriei Buzau, a consemnat o noua greseala majora de arbitraj in defavoarea FCM Bacau. In minutul 42 al intâlnirii, la scorul de 0-0, „centralul” Daniel Deca (un vechi „prieten” al „galben-albastrilor”) a ignorat un fault clar comis de Nitor asupra lui Vraciu in suprafata de pedeapsa a buzoienilor. O parte de vina o are si asistentul de pe partea respectiva care, desi se afla la câtiva metri de faza, nu a semnalizat arbitrului Deca infractiunea comisa de fundasul Gloriei.

FCM Bacău – Gloria Buzău 2-1 (0-1)

Stadion: „Municipal”. Spectatori: aproximativ 300. Au marcat: Boghian (min.60, din penalty), Hurdubei (min. 812), respectiv C. Ursu (min. 45+1). Suturi la poarta: 14-4 (pe poarta: 6-3). Cornere: 20-0.

FCM Bacau: Stamatin – Mihalachioiaie, Ursu, Lozneanu (min.69 Huiban), Luncanu – Dobos, Intuneric, Taban, Vraciu (min. 54 M. Croitoru) – Boghian, Curiliuc (min. 59 Hurdubei). Antr.: Gh. Poenaru.
Gloria Buzau: Sârbu – Cucu, Murdarea, Tabara, Nitor (min. 75 R. Tudor) – C. Ursu (min. 75 Fl. Alexandru), Jercalau (min. 82 Puscas), Horovei, Olteanu – Luiceanu, Iordache. Antr.: M. Ciobanu.

Arbitri: Daniel Deca (Braila)- Gabriel Catana (Târgoviste), Iulian Brânza (Botosani).

Sursa: Desteptarea

05 Apr. 2012, 19:03 Campionat
Pe aceeași temă