Calculele ”profesorului”, date peste cap! Cristian Pustai a ”greșit” algoritmul, iar FC Buzău i-a depășit așteptările: ”E o perioadă foarte bună, nu are sens să ne ascundem de cuvinte”. Reacția antrenorului după succesul cu FK Csikszereda

Răzvan STÎNGĂ 26 Sep. 2021, 14:50 Liga 2

FK Csikszereda și FC Buzău au oferit unul dintre cele mai spectaculoase meciuri ale etapei a 8-a a Ligii a 2-a. În final, formația lui Cristian Pustai s-a impus cu 3-2 (1-1 la pauză), ajungând astfel la a opta victorie la rând în toate competițiile, cinci în Liga 2 și trei în Cupa României.

FC Buzău, victorie spectaculoasă la Miercurea Ciuc 

FC Buzău a deschis scorul încă din minutul 1, prin cel mai în formă jucător al ei, Adi Chică-Roșă. Ciucanii au revenit chiar înainte de pauză și au marcat în minutele adiționale, prin Lorant Kovacs, acesta fiind și scorul după primele 45 de minute.

Același Lorant Kovacs a adus FK Csikszereda în avantaj, prin reușita din minutul 54, dar ultimele 25 de minute au aparținut buzoienilor. Mai întâi, Paul Pațurcă a făcut 2-2, în minutul 67, după ce a transformat o lovitură de la 11 metri, iar Ariel Lopez a marcat golul de 3-2 al oaspeților, în minutul 86.

Cristian Pustai: ”Este o perioadă chiar foarte bună, nu are sens să ne ascundem de cuvinte”

Pentru prima dată de când a venit la FC Buzău, Cristian Pustai se declară extrem de mulțumit de perioada pe care o traversează echipa sa, considerând că este cu adevărat un moment de grație. Cele opt victorii la rând pentru FC Buzău l-au făcut pe antrenor să fie darnic cu laudele.

În plus, FC Buzău a mers la Miercurea Ciuc după un succes important și un meci lung pe teren propriu, în 16-imile Cupei României, cu Academica Clinceni, în fața căreia s-a impus cu scorul de 2-1 la finalul a 120 de minute.

Avem în campionat cinci victorii consecutive, trei în Cupa României. Este o perioadă chiar foarte bună, nu are sens să ne ascundem de cuvinte, doar că mai avem un meci și abia apoi urmează o pauză. Până sâmbătă avem timp să ne și bucurăm, pentru că am avut un meci foarte greu, cu o echipă bună, foarte bună. Le spuneam jucătorilor că ne vom disputa pozițiile fruntașe cu FK Csikszereda, la finalul sezonului regular.

Am trecut și noi și ei pe lângă a închide jocul mai repede. Am deschis scorul foarte repede, după care am mai avut două situții, dintre care una foarte mare, a lui Ekollo, cu poarta goală, putea să tragă din prima, dar a fost blocat. Puteam să închidem jocul în prima repriză.

Din păcate pentru noi, ultimele secunde ale primei reprize au fost gestionate mai greu. A urmat o repriză a doua infernală, cu gazdele începând mai bine și marcând. Au avut șansa să închidă jocul, dar au ratat o ocazie destul de mare. După care, am reușit să egalăm și jocul a fost pe contre, fiecare a vrut să câștige și mă bucur că până la urmă am câștigat noi.

A fost un risc asumat cu Cupa României, pentru că am întâlnit o echipă a Clinceniului în schimbare și a jucat foarte bine la Buzău, a avut atitudine bună, ne-a și condus. A fost un meci foarte greu, dar foarte frumos. Ne-a solicitat foarte tare pentru că a durat 120 de minute. Până la urmă, când totul se termină cu bine, ne bucurăm”, a declarat Cristian Pustai după victoria de la Miercurea Ciuc, la Metropola TV.

Cristian Pustai: ”E depășit algoritmul meu, dar e bine că am depășit pe plus” 

Grație succesului cu FK Csikszereda, FC Buzău a ajuns la 16 puncte în opt partide de Liga 2, iar Cristian Pustai a recunoscut că ale sale calcule sunt deja depășite în sensul bun. Își făcuse un anumit punctaj pe care echipa îl putea lua, dar au fost înregistrate victorii pe linie și așteptările au fost, astfel, depășite.

E depășit algoritmul meu, dar e bine că am depășit pe plus. Așteptăm și eforturile conducerii, pentru că noi am făcut eforturi. Nu e ușor să iei un club de la zero, zero jucători când am venit noi, pentru că aceia care erau aici erau fără contracte. A fost o perioadă foarte grea. Nu mai contează, e important ce e acum, ne bucurăm.

(N.r. – Despre etapa următoare, cu Viitorul Pandurii) Trebuie să ne gândim că o să întâlnim o echipă care a schimbat antrenorul și probabil pe termen scurt este o soluție, dar nu știu pe urmă.

Țin să felicit și gazdele de la Ciuc, pentru că au dat dovadă de seriozitate. Sunt condiții extraordinare și, în plus, sunt niște oameni care nu se pripesc, au răbdare. Dacă astăzi ar fi câștigat, precis mai legau două-trei victorii și era sus. Totul se face cu calm, cu liniște și cu stabilitate financiară, să nu ne ascundem”, a completat Pustai.

FC Buzău, în top 6 la finalul rundei 

FC Buzău va termina etapa a 8-a pe locul 6, cu 16 puncte, la cinci puncte de liderul Petrolul și la patru de următoarele echipe de pe podium, FC Hermannstadt și Concordia Chiajna.

În următoarea partidă din Liga 2, formația lui Pustai va da peste Viitorul Pandurii, pe teren propriu. Apoi, campionatul va lua pauză, pentru acțiunile echipelor naționale.

Foto: Gecse Noemi/ FK Csikszereda

https://liga2.prosport.ro/seria-1/s-a-rupt-si-ovidiu-mihalache-probleme-mari-de-lot-pentru-costel-enache-inaintea-meciului-pe-care-poli-iasi-il-are-la-calarasi-19203030

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cererea-afc-hermannstadt-de-intrare-in-insolventa-amanata-cateva-zile-clubul-trebuie-sa-faca-dovada-ca-noul-consiliu-director-estea-statutar-19202955

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-la-15-minute-de-inca-un-rezultat-mare-dragos-militaru-pentru-prima-data-nervos-dupa-infrangerea-cu-petrolul-ma-deranjeaza-foarte-tare-lucrul-acesta-19202922

https://liga2.prosport.ro/seria-1/esecurile-vin-unul-dupa-altul-la-dacia-unirea-reactia-lui-florentin-petreu-dupa-infrangerea-catgorica-cu-u-cluj-si-care-e-bugetul-nou-promovatei-fac-haz-de-necaz-dar-asta-19202904

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 26 Sep. 2021, 14:50 Liga 2
Pe aceeași temă