Vicecampion al României și câștigător de Cupă și Supercupă, noua achiziție a FC Hermannstadt. Jucătorul e deja în cantonament cu sibienii

Chiar înainte de plecarea în cantonamentul din Antalya, FC Hermannstadt a reușit cea mai importantă achiziție din această iarnă. Sibienii au adus un mijlocaș cu aproape 200 de meciuri în Liga 1, 16 în cupele europene, vicecampion al României de două ori și câștigător al Cupei și a Supercupei României. Alexandru Curtean (30 de ani) este noul transfer al echipei lui Alexandru Pelici, fiind al patrulea bifat în această iarnă de a doua clasată din Liga 2, după Alexandru Coman, Alexandru Târnovan și Olivian Surugiu.

Pus pe liber de Gaz Metan Mediaș cu doar câteva zile înainte de reluarea Ligii 1, sibianul Alexandru Curtean a fost repede convins de conducătorii FC Hermannstadt să semneze un contract. Fostul jucător al Politehnicii Timișoara sau Dinamo se află deja în lotul echipei din Liga 2, deplasat de ieri în cantonamentul din Antalya.

„Alexandru Curtean, mijlocaș central. Un alt transfer important pentru echipa noastră este venirea sibianului născut pe 27 martie 1987. Jucătorul a făcut junioratul la FC Inter și la Gaz Metan, dar este pentru prima dată când joacă la seniori pentru o echipă din Sibiu. A disputat aproape 200 de meciuri în Liga 1 din România. A fost internațional de tineret evoluând în două meciuri sub tricolor, iar cu Dinamo, Politehnica Timișoara și Botev Plovdiv a strâns 16 partide în cupele europene. Alex se află în cantonamentul centralizat din Antalya alături de echipa noastră. Cu toții îi spunem bun venit și mult succes în tricoul FC Hermannstadt”, a anunțat astăzi clubul sibian antrenat de Alexandru Pelici.

În cariera sa, Curtean a evoluat pentru Gaz Metan Mediaș (în trei rânduri), Politehnica Timișoara, Dinamo, Botev Plovdiv (Bulgaria), ACS Poli Timișoara și Atyrau (Kazahstan).

La ultimul său club, Gaz Metan, a fost legitimat din luna martie 2017, iar în acest sezon de Liga 1 a evoluat în 13 meciuri, doar în 5 ca titular, și a înscris un gol, cu Sepsi.

A ratat de două ori câștigarea campionatului, în 2009 și 2011, cu Poli Timișoara, a câștigat Cupa României în 2012 cu Dinamo și a pierdut o finală în 2009 cu Poli. Are o Cupă a Bulgariei și o Supercupă a României cu Dinamo, în 2012.

Pe aceeași temă