Unirea mizează pe tineri. Șase juniori au semnat contracte pe 5 ani

Unirea mizează pe tineri.** Șase juniori au semnat contracte pe 5 ani

Săptămâna a început cum nu se poate mai bine pentru șase dintre tinerii fotbaliști de la echipa de juniori A. Rezultatele excelente ale echipei i-au determinat pe cei din conducerea AFC Unirea Slobozia să aducă la echipa mare mai mult de jumătate din echipa pregătită de Ion Ionescu, antrenorul care a readus după mai bine de două decenii echipa mare în liga a doua.

Forma foarte bună și cele 13 meciuri fără înfrângere, cu victorii categorice inclusiv în fața echipei campioane a României Viitorul Constanța, i-au convins pe cei din conducere că juniorii merită toată încrederea pentru sezoanele viitoare.

Cei șase fotbaliști cărora le-au fost parafate contracte pentru următorii cinci ani sunt Gabriel Teodorescu, David Șolcănea, Ionel Alexe, Marian Bucurică, Sabin Topală și Laurențiu Pârvu.

„Din sezonul viitor cel puțin 90% dintre jucătorii sub 21 ani vor fi din cadrul echipei de juniori a AFC Unirea Slobozia. Sunt deja șase jucători care au contract cu echipa de seniori, unii dintre ei au fost în pregătirea de iarnă împreună cu echipa mare și oricând pot intra să joace, căci fără meciuri tari nu au cum să progreseze. Juniorii care sunt acum au dovedit-o anul acesta că au valoare, au avut un parcurs excelent și formează o echipă care joacă numai la victorie.”, explică Ilie Lemnaru, managerul sportiv al echipei.

Părere împărtășită și de Alexandru Stoica, primarul municipiului Slobozia și cel mai înflăcărat suporter al echipei de fotbal: „Pentru sezonul viitor pot spune că la Unirea Slobozia toți cei care sunt împrumutați pleacă și nu rămân decât juniorii noștri, 6-7 jucători vor fi incluși în lotul echipei mari. Trebuie să-i rodăm și în doi – trei ani putem să-i creștem, nu-i corect să creștem juniorii altora!”

Pe lângă cei șase mai sunt încă doi fotbaliști care vor avea și ei contracte cu Unirea Slobozia pentru un obiectiv pe cât de îndrăzneț, pe atât de ambițios: peste doi ani jumătate din titularii din echipa mare să fie jucători crescuți în pepiniera proprie, cea care i-a dat până acum pe Gabriel Lazăr (fundaș – 22 ani) și Florinel Ibrian (atacant 20 ani), jucători de bază la Unirea Slobozia.

Articol scris de Petronel TUDOR

Pe aceeași temă