Un macedonean, noua achiziție a Dunării Călărași. Cei 16 jucători pe care Dan Alexa nu se bazează în Liga 1

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 18 Jun. 2018, 14:19 Actualizat: 18 Jun. 2018, 14:27 Bursa transferurilor
Un macedonean, noua achiziție a Dunării Călărași.  Cei 16 jucători pe care Dan Alexa nu se bazează în Liga 1

Dunărea Călărași a reușit trei transferuri de la promovarea în Liga 1. După atacantul Ndiaye Mediop (ex Ripensia Timișoara) și mijlocașul Aitor Monroy (ex Dinamo București), echipa lui Dan Alexa a bătut palma și cu macedoneanul Filip Gligorov (foto). 

Fundașul care pe 31 iulie împlinește 24 de ani a evoluat ultima dată la Sileks Kratovo, din prima ligă din Macedonia, și a semnat cu Dunărea un contract valabil pentru următorii doi ani.

„Macedoneanul Filip Gligorov a devenit jucătorul nostru, semnând un contract valabil până în iunie 2020. El poate evolua ca fundaș dreapta, fundaș stâng sau mijlocaș dreapta. Are o tehnică bună, viteză și centrează destul de bine. Sper să se integreze cât mai repede și să devină jucător de bază al echipei noastre. Îi urăm bun venit și mult succes la Călărași”, a declarat președintele Dunării, Florentin Brișan.

Filip Gligorov a început să joace fotbal la Vardar Skopje, iar în cariera sa a mai evoluat la FK Rabotnicki, Euromilk GL, KF Shkupi și Sileks Kratovo (toate patru din Macedonia), FK Samorin (Slovacia) și Olimpic Sarajevo (Bosnia).

Macedoneanul are patru partide jucate în preliminariile Europa League (două cu FK Rabotnicki și două cu Olimpic Sarajevo), este câștigător al Cupei Bosniei cu Olimpic Sarajevo și are prezențe în reprezentativele de juniori U17, U19 și U21 ale țării sale.

Reunire și antrenamente la Snagov. 16 jucători lăsați în afara lotului

Altfel, Dunărea dă start astăzi pregătirii pentru sezonul de Liga 1. Campionii eșalonului secund se vor antrena la Snagov până sâmbătă, 23 iunie, urmând ca de lunea viitoare să-și mute carterul general în Turcia, pentru alte două săptămâni. Antrenorul Dan Alexa va avea la dispoziție, deocamdată, doar 18 jucători, urmând ca lotul să-i fie completat și cu alte noi achiziții.

„Dan Alexa va avea la dispoziție deocamdată un lot format din 18 jucători urmând ca în zilele următoare să finalizâm și alte transferuri propuse. Am renunțat și la 12 jucători iar alți 4 rămân la dispoziția clubului. În cazul acestora, vom decide ulterior dacă vor rămâne la Călărași sau vor juca în altă parte”, a mai spus Brișan.

Lotul pentru stagiul de pregătire de la Snagov:

portari: Cezar Lungu, Gabriel Popa;
fundași: Ionuț Țenea, Bogdan Șandru, Alin Dobrosavlevici, Gaston Mendy, Filip Gligorov;
mijlocași: Valentin Munteanu, Silviu Pană, Cristian Pușcaș, Missi Mezu, Marian Drăghiceanu, Bodo Kanda, Aitor Monroy, Bogdan Danciu (revenit după împrumutul de la SC Oțelul);
atacanți: Valentin Alexandru, Ndiaye Mediop, Alexandru Dincă (revenit după împrumutul de la Metaloglobus).

Jucătorii care nu continuă cu Dunărea:

au plecat: Florin Munteanu (portar) – Ștefan Mardare, Marius Tomozei, Bogdan Manole (toți trei fundași), Călin Cristea (mijlocaș), Bogdan Vasile (mijlocaș), Paul Iacob și Alexandru Stoica (mijlocași, li s-au încheiat împrumuturile de la FC Viitorul), Cătălin Doman (mijlocaș, i s-a încheiat împrumutul de la ACS Poli Timișoara), Ciprian Rus, Alexandru Avram (atacanți) și Dino Spehar (atacant, i s-a încheiat împrumutul de la CFR Cluj).

rămân la dispoziția clubului: Silviu Matei, Aboubacar Gassama (fundași), Gabriel Preoteasa și Victor Petre (mijlocași).

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 18 Jun. 2018, 14:19 Actualizat: 18 Jun. 2018, 14:27 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă