Un al treilea jucător de la FCSB și unul de la Dinamo, ultimele două achiziții oficiale ale echipei lui Ciprian Marica. SSC Farul a ajuns la 15 noutăți în lot

SSC Farul va începe partea a doua a sezonului cu un lot schimbat aproape în totalitate în încercarea de a scăpa de locul retrogradabil și de a se menține în Liga 2. Echipa finanțată de Ciprian Marica a prezentat oficial încă două noi achiziții, ajungând, în total, la 15 nume aduse în această iarnă. Ultimele două noutăți din lotul constănțenilor sunt încă un fcsb-ist, Daniel Toma, și un dinamovist, Marco Ehmann.

După Ștefan Pacionel și Tudor Moldovan, SSC Farul l-a adus de la FCSB și pe Daniel Toma. Acesta este un mijlocaș central bucureștean de 18 ani, internațional under 19, care a fost utilizat la echipa secundă a vicecampioanei, cât și la echipa under 19. La echipa mare a fost utilizat într-un singur meci, o repriză în jocul din Cupa României cu Unirea Alba Iulia (scor 1-0), în rest, în Liga 1, în acest sezon a prins lotul de 18 în trei jocuri, cu Sepsi (2-0), Voluntari (2-1) și Viitorul (2-0).

Marco Ehmann fusese anunțat oficial de Dinamo ca împrumutat până la finalul sezonului la SSC Farul de pe 13 februarie, însă echipa constănțeană nu a transmis nimic până acum despre tânărul fundaș. Născut în Germania, Ehmann are cetățenie română, iar la Dinamo a ajuns în vara lui 2018. Are 18 ani, e fundaș central, e internațional under 19 și lotul de 18 al primei echipe din „Ștefan cel Mare” l-a prins de două ori în acest sezon, cu Viitorul (1-0) și Poli Iași (3-0), însă fără să fie utilizat.

Ehmann și-a început cariera în Germania, la Academia Spaichingen, și a mai evoluat pentru echipele de juniori ale cluburilor Reutlingen (2010-2012), Freiburg (2012-2015), Borussia Dortmund (2015-2017) și Karlsruher (2017-2018). La Dinamo a jucat în nouă meciuri pentru echipa under 19, iar la reprezentativele U19 și U18 ale României a adunat zece selecții.

Portarul Raul Avram, fundașii Denis Ispas, Joao Diogo, Mihai Șandru, Robert Neciu, Paul Antoche, Arif Demir și Adrian Juncu, mijlocașii Ștefan Pacionel, Diogo Rosado, Pedro Celestino și Tudor Moldovan și atacantul Rafael Miranda sunt celelalte achiziții ale echipei finanțate de Ciprian Marica.

SSC Farul se află pe locul 17, retrogradabil, în Liga 2, cu 20 de puncte acumulate în 20 de etape, iar în primul meci oficial din 2019 o întâlnește pe Academica Clinceni (locul 2), în deplasare, sâmbătă, de la ora 11:00.

Pe aceeași temă