Transferul lui Albert Voinea la Turris Oltul umple vistieria Ripensiei: „A fost o ofertă de nerefuzat.” Cât a încasat clubul timișorean pentru golgheterul Ligii 2

Transferul lui Albert Voinea la Turris Oltul umple vistieria Ripensiei:

Mutarea lui Albert Voinea (27 ani) de la Ripensia Timișoara la Turris Oltul Turnu Măgurele, anunțată în exclusivitate de Liga2.ro, a devenit oficială. Președintele clubului din Timiș a confirmat mutarea, ca mai apoi să o facă publică și echipa din Teleorman. Deși Ripensia a pierdut un jucător important, golgheterul Ligii 2 din prima parte a sezonului, Dumitru Mihu spune că suma încasată e de real ajutor pentru roș-galbeni. Turris achiziționează, astfel, pentru al doilea an la rând, golgheterul eșalonului secund după desfășurarea primelor 21 de etape. Anul trecut, pe când era în Liga 3, îl lua pe Adrian Voicu de la Daco-Getica București.

Albert Voinea a părăsit antrenamentele Ripensiei și s-a alăturat noii sale echipe, Turris Oltul. Trupa timișoreană a mai rămas cu un singur atacant, Denis Golda, iar acum se caută doi atacanți pe care să-i achiziționează în această iarnă.

„Da, Voinea va pleca la noua sa echipă, îi urăm mult succes. A fost o ofertă de nerefuzat, foarte bună pentru club, bani care ne ajută foarte mult. Tatonările au început demult, dar negocierile dintre cluburi au durat două săptămâni. Au mai fost oferte. Acum vor primi șanse și cei care au jucat mai puțin, dar mai căutăm doi atacanți. Avem o lună la dispoziție”, a declarat Dumitru Mihu pentru Liga2.ro.

Din informațiile Liga2.ro, Albert Voinea a fost achiziționat de la Ripensia Timișoara la Turris Oltul Turnu Măgurele în schimbul sumei de 60.000 de euro.

Obiectivul Ripensiei: salvarea de la retrogradare

Deși clubul a pierdut un fotbalist important, Mihu spune că se concentrează pe consolidarea infrastructurii sau a academiei de juniori, iar pentru echipa de seniori, important e să evite retrogradarea. „Noi lucrăm să consolidăm toate compartimentele clubului. Obiectivul nostru este salvarea de la retrogradare”, a mai spus Mihu.

Albert Voinea a marcat 13 goluri în acest sezon și era golgheterul la zi din Liga 2 și, implicit, al Ripensiei. Originar din Urdari, din Gorj, atacantul a început fotbalul la Pandurii Târgu Jiu, club pentru care a evoluat și în Liga 1. În cariera sa a mai jucat pentru Gloria Bistrița, Damila Măciuca, CS U Craiova, Metalul Reșița, Șoimii Pâncota, CSM Râmnicu Vâlcea, Unirea Tărlungeni, ACS Șirineasa, CNS Cetate Deva și ACS Dumbrăvița. La Ripensia a ajuns în vara lui 2019, adică la începutul acestui sezon.

„🤝📝AFC Turris anunță că a semnat cu jucătorul Albert Voinea.

⚽️ Albert Voinea este un atacant în vârstă de 27 de ani care a mai evoluat în cariera sa la Pandurii T. Jiu, Gloria Bistrita, Damila Maciuca, CS U Craiova, Metalul Resita, Soimii Pancota, Ramnicu Valcea, Tarlungeni, Viitorul Tg. Jiu, CNS Cetate Deva, Dumbravita si Ripensia Timisoara.

✈ Acesta se va alătura lotului condus de Erik Lincar in cantonamentul de la Snagov în cursul zilei de Luni.

🏟 Clubul nostru îi urează ” Bun venit!” și îi dorește să aibă parte de cât mai multe succese în tricoul AFC Turris!”, a anunțat clubul Turris Oltul.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU / Mediafax Foto

Pe aceeași temă