Transferul la Petroșani, văzut ca un pas înainte de Honciu și Ispas. Foștii titulari ai Chindiei sunt convinși că vor pune încă o promovare în CV-ul lor. „Avem prima șansă”

Cu o promovare în Liga 2 în CV, reușită alături de Chindia Târgoviște, fundașul Denis Ispas și mijlocașul Georgian Honciu își doresc să repede performanța și cu noua lor echipă, ACS Șirineasa. „Nu am venit aici să mă relaxez ca într-o vacanță, am venit să ajut echipa să promoveze în Liga a 2-a. Cred că avem prima șansă la promovare”, e mesajul celor doi jucători care au fost subiectul unei telenovele în această iarnă.

Georgian Honciu și Denis Ispas au semnat doar pe șase luni, până la finalul sezonului aflat în curs de desfășurare, cu ACS Șirineasa, liderul Seria a 4-a a Ligii 3. După terminarea campionatului, cei doi jucători vor merge la Dunărea Călărași, echipă cu care s-au înțeles înainte să vină la Petroșani. Cu Șirineasa au semnat în primul rând pentru a nu sta pe tușă până la vară, atunci când li se încheia contractul cu Chindia, clubul care i-a trecut pe linie moartă după ce au refuzat să își prelungească înțelegerile și apoi au semnat cu rivala Dunărea.

Honciu: „Venirea la Petroșani este un pas înainte”

Georgian Honciu are 28 de ani și evoluează pe postul de mijlocaș central. S-a acomodat bine la antrenamentele destul de exigente ale antrenorului Dan Vasilică. „Pentru mine, venirea la Petroșani este un pas înainte, chiar dacă este vorba de Liga a 3-a. Am scăpat să mă mai antrenez singur în parcuri. Am făcut asta timp de o lună și jumătate. Nu știam mai nimic despre Petroșani decât de faptul că orașul a avut o echipă în Liga 1. Cel mai greu îmi e că sunt departe de familie, rămân la părerea că, pentru mine, este un pas înainte. Intenționez ca în viitorul apropiat să evoluez în Liga 1, pentru că eu voi juca din vară la o echipă cu șanse reale de a fi în Liga 1. Nu am venit aici să mă relaxez ca într-o vacanță, am venit să ajut echipă să promoveze în Liga a 2-a. Cred că avem prima șansă de promovare”, spune fostul căpitan al Chindie.

Honciu mai spune că nu regretă destinația aleasă. „Toți ne-au felicitat pentru alegerea făcută, pentru că știau prin ce am trecut noi la Chindia. Consider că am făcut tot ceea ce a depins de mine să plec în condiții amiabile de la Târgoviște. Am jucat șase ani pentru Chindia. Mi-e greu să spun dacă voi mai reveni vreodată la Chindia”, afirmă jucătorul care practică fotbal de la 10 ani.

Ispas: „Am venit să pun umărul la promovarea echipei”

Denis Ispas (24 ani) a ales varianta Petroșani sătul și el să se antreneze în parcurile din Târgoviște. „Dacă era un pas înapoi nu veneam la Petroșani. Am venit să pun umărul la promovarea echipei, împreună cu prietenul meu, Georgian. Voi lupta să-mi câștig locul de titular. Am trecut prin momente grele la Chindia, iar familia mea a fost aproape de mine și vreau să-i mulțumesc pentru asta”, spune fotbalistul care s-a apucat de acest sport de la 12 ani.

Cei doi jucători sunt foarte buni prieteni, acesta este și motivul pentru care ei au decis să meargă împreună la Petroșani. „Am devenit buni prieteni de când am jucat la Târgoviște. Aveam 18 ani când l-am cunoscut pe Georgian. Am jucat trei ani jumătate împreună cu el”, declară Ispas.

Honciu și Ispas sunt apți pentru partida de sâmbătă cu Național Sebis. „Vrem să debutăm cu dreptul la noua echipă și să nu pierdem niciun meci până la finalul campionatului”, a conchis Denis Ispas.  

Golgheterul Sebișului are probleme înainte de meciul de la Petroșani

Returul Ligii a 3-a se reia sâmbătă pentru ACS Șirineasa, cu un meci foarte important, pe care îl va juca, acasă, cu Național Sebiș. 10 puncte are trupa din Petroșani peste adversarul care vine în weekend la Petroșani. Golgheterul echipei arădene, Dragoș Săulescu, a fost dorit la un moment dat chiar de ACS Șirineasa, dar transferul lui nu s-a mai concretizat. Înaintea meciului de sâmbătă, Săulescu acuză ceva dureri la un picior.

„Pentru mine, jocul cu Șirineasa este ca un derby. Simt dureri mari la un picior, dar sper ca până la ora meciului să fie refăcut complet. Îmi doresc ca la vară să fac pasul spre liga a doua”, a  declarat golgheterul Săulescu, cu 10 goluri marcate în turul de campionat.

Articol scris de Loredana JUGLEA

Pe aceeași temă