„Toată lumea din Mioveni vorbea de promovare, dar cred că doar din gură se voia în Liga 1”. Marius Staicu face dezvăluiri după ce s-a despărțit de argeșeni

Marius Tomozei (26 de ani) și Marius Staicu (29 de ani) sunt primii doi jucători care s-au despărțit de CS Mioveni în această vară, după încheierea campionatului Ligii 2.

Atacantul născut la Timișoara crede că lipsa condițiilor de pregătire din iarnă și, ulterior, plecarea antrenorului Alexandru Pelici au năruit speranțele de promovare ale echipei argeșene.

„În campionat a fost destul de greu, cu multe puncte pierdute pe final de sezon. Am avut un parcurs foarte bun la un moment dat, dar s-au întâmplat multe la echipa asta. Toată lumea din Mioveni vorbea de promovare după meciurile cu Sepsi, Juventus și Steaua, dar cred că doar din gură se voia în Liga 1. Toate echipele din fruntea clasamentului au fost în cantonamente în străinătate, iar noi la Cheile Grădiștei. Este deja o diferență între noi și celelalte formații. Noi alergam pe zăpadă și era un frig de nu puteai să respiri și celelalte echipe erau în străinătate, cu terenuri bune, meciuri tari și condiții excelente. Clasamentul final arată totul!”, a spus, pentru Liga2.ro, Marius Staicu.

„Au venit alți oameni, care ne-au pus în cap, din toate punctele de vedere”

Vârful care a dat cel mai bun randament cu Alexandru Pelici antrenor, la Metalul Reșița și CSM Râmnicu Vâlcea, spune că atmosfera din lotul Mioveniului nu era una foarte bună, familiară, așa cum trebuie să fie la o echipă care vrea promovarea. În plus, suporterii vorbeau urât despre jucători, atât în oraș, cât și la meciuri. După demiterea lui Pelici, înlocuitorii acestuia i-au „pus în cap, din toate punctele de vedere” pe jucători, spune Marius Staicu.

„Păcat că nici noi, jucătorii, nu am fost uniți. Erau grupulețe și asta nu era bine. Îmi erau dragi colegii, dar nu eram o familie cum trebuie să fie la o echipă unde se dorește promovarea! În plus, se vorbea foarte urât prin oraș de jucători și la meciuri la fel, apăreau numai păreri și suspiciuni, că de ce nu joacă unul sau altul. După plecarea lui Alex Pelici s-a terminat totul, el era antrenorul care ne putea duce până la final cu speranțe la locul 3. Au venit alți oameni, care ne-au pus în cap, din toate punctele de vedere, dar viața merge înainte și există o zicală frumoasă: ‘Capul sus, cine azi plânge în genunchi, mâine va zâmbi în picioare’ . Toată lumea l-a plâns pe Alex Pelici după plecarea lui, dar, când a fost acolo, nimeni nu spunea nimic în apărarea sa”, a dezvăluit Staicu pentru Liga2.ro.

Cea mai frumoasă amintire a atacantului din perioada CS Mioveni este victoria la penalty-uri cu FCSB în optimile Cupei României.

„Au fost momente destul de frumoase la Mioveni și mă refer în special la acel meci din optimile Cupei, cu Steaua, în care am făcut cu toții un meci mare. Ne-am calificat în sferturile de finală, unde am întâlnit pe Voluntari, eu zic că nu meritam să pierdem și asta s-a văzut pe teren, după cum s-a desfășurat aceea partidă. Am fost eliminați chiar de către câștigătoarea Cupei”, a spus Staicu, care nu și-a prelungit acordul cu argeșenii și care acum este liber de contract și poate semna cu oricine.

Marius Staicu a jucat în 21 de partide, dintre care în 11 a fost titular, în acest sezon pentru CS Mioveni. Timișoreanul a înscris de 5 ori pentru argeșeni.

Articol scris de Adi Georgescu

Pe aceeași temă