Sucevenii de la Rapid au bătut palma cu Dinamo pentru un fundaș. Jucătorul e așteptat să revină în țară cu naționala Under 19 pentru a semna

Sucevenii de la Rapid au bătut palma cu Dinamo pentru un fundaș.** Jucătorul e așteptat să revină în țară cu naționala Under 19 pentru a semna

Rapid Suceava încearcă să se întărească pe ultima sută de metri în perspectiva unei comportări cât mai bune în campionatul Ligii 2. Astfel, oficialii clubului sucevean au negociat cu omologii lor de la Dinamo București împrumutul fundașului central Alin Dudea (foto).

Apărătorul în vârstă de 19 ani se află în aceste zile în Israel, într-un stagiu de pregătire cu echipa națională de juniori Under 19 a României, și a fost titular în ambele meciuri amicale susținute de micii „tricolori” în compania reprezentativei similare a țării gazdă.

În condițiile în care conducerea lui Dinamo și-a dat acordul pentru împrumutul jucătorului la Suceava, se așteaptă revenirea acestuia în țară, pentru a se putea parafa noua înțelegere cu Rapid.

Alin Dudea a efectuat prima parte a junioratului la CSU Craiova, fiind achiziționat de Dinamo în urmă cu un an și jumătate.

Rapid și Pojorâta își testează garniturile la Rădăuți

Altfel, Rapid CFR și Bucovina Pojorâta se vor întâlni astăzi, într-un meci amical, pe stadionul din Rădăuți. Partida care va începe la ora 13.00 constituie ultimul joc de pregătire din intersezon pentru ambele formații, în condițiile în care campionatul Ligii a II-a se va relua peste doar opt zile, pe 27 februarie.

„Am ținut tare mult să jucăm acest meci pe un gazon natural, pentru că toate antrenamentele și meciurile-test susținute până acum au fost pe suprafață sintetică. Le mulțumim celor din Rădăuți pentru înțelegere, mai ales că atât noi, cât și Pojorâta, vom putea astfel să ne protejăm suprafețele de joc de pe propriile arene în perspectiva meciurilor din prima etapă a sezonului de primăvară”, a declarat Neculai Grosu, organizatorul de competiții al „ceferiștilor”.

Rapid și Bucovina s-au mai întâlnit într-un meci amical în urmă cu 10 zile, confruntarea care a avut loc pe terenul sintetic al Liceului cu Program Sportiv din cartierul George Enescu încheindu-se cu victoria la limită a „alb-vișiniilor”. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Tudorache la finalul primei reprize, după ce, în prealabil, Căinari ratase o lovitură de pedeapsă.

Atât Rapid cât și Bucovina vor începe sezonul oficial de primăvară pe teren propriu. Sucevenii vor primi vizita formației ACS Berceni, în vreme ce gruparea din Pojorâta se va duela cu CS Balotești.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Pe aceeași temă