ȘOC la CS Mioveni: Marius Stoica a fost demis. Claudiu Niculescu e principalul favorit să preia echipa aflată pe loc direct promovabil

Rezultatele înregistrate de CS Mioveni în cele două meciuri oficiale din 2020 i-au fost fatale antrenorului Marius Stoica (50 de ani). Conducerea clubului argeșean s-a întâlnit în această dimineață și a decis demiterea lui Stoica după înfrângerea cu Viitorul Pandurii și egalul cu Campionii FC Argeș. Mioveniul e în negocieri avansate cu Claudiu Niculescu (43 de ani) pentru a-l readuce pe banca tehnică.

Marius Stoica, demis după egalul cu Campionii FC Argeș

Înfrângerea de pe teren propriu cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu (scor 0-2) și egalul înregistrat ieri, la Pitești, cu rivala Campionii FC Argeș (scor 1-1) a nemulțumit conducerea clubului din Mioveni, care astăzi a luat decizia de a-l demite pe Marius Stoica, antrenor care conducea echipa din sezonul trecut, din mai 2019, anunță Ziarul Argeșul.

Marius Stoica va fi îndepărtat, astfel, pentru a treia oară de pe banca echipei din Mioveni, după ce a mai condus formația din Liga 2 în perioadele martie-iulie 2014 și octombrie 2015-aprilie 2016.

CS Mioveni a avut noroc de rezultatele înregistrate de celelalte adversare în lupta pentru promovare și s-a menținut pe locul 2 în Liga 2, poziție pe care a iernat și care duce direct în Liga 1 la finalul sezonului.

Marius Stoica, după remiza de la Pitești: „Am pregătit meciul ca să nu pierdem în Trivale”

La finalul partidei de ieri cu Campionii FC Argeș, Marius Stoica s-a arătat deranjat de ușurința cu care jucătorii săi au primit gol și a spus că a pregătit meciul pentru a nu pierde. Antrenorul nu a vorbit și nici nu a dat impresia că ar fi amenințat cu demiterea.

„S-au întâlnit două echipe care au încercat să nu piardă pe teren. Din această dârzenie, calitatea a avut de suferit. Nu știm dacă meritam să câștigăm, a fost un joc închis. Am pregătit meciul ca să nu pierdem în Trivale, am fost crispați, ne-am temut să jucăm, descătușarea a venit după primirea golului. Am avut puterea și reacția ca să putem egala. Am schimbat sistemul și am jucat cu doi atacanți. Am pus presiune, prin golul lui Raul Costin am plecat cu un punct. Nu spun că este meritat sau nemeritat, pot spune că jucătorii mei și-au dorit enorm și au făcut sacrificii ca să nu piardă. Ne-am pregătit toată săptămâna, știam forța ofensivă a Argeșului. Am încercat să nu-i dăm spațiu lui Vasile Buhăescu, pentru că este foarte periculos și ne-a reușit. Nu știu ce ocazie clară a avut Piteștiul de a marca… Este deranjant să primim de la o etapă la alta niște goluri ce puteau fi corectate. Am analizat această situație cu jucătorii, primim foarte ușor goluri. Etapa precedentă am pierdut cu 2-0, am dominat, din trei centrări am primit două goluri. Nu pot să le reproșez nimic, pentru că suntem mici, suntem dezavantajați de arbitraj, nu mă feresc să spun acest lucru. Și în tur am avut de suferit, mai aveam niște puncte în plus, dar nu ni s-a permis. Trebuie să-mi fac treaba cu acești băieți minunați, trebuie să muncim, să pierdem nopți, să facem analize, nu știu cât mai poate rezista un antrenor când are pe umerii lui un obiectiv ce și-l impune. Este un prilej bun de a merge până la final cu aceste rezultate”, a spus Marius Stoica după meciul cu Campionii FC Argeș.

Claudiu Niculescu, favorit să preia CS Mioveni

Șefii clubului din Mioveni au luat această decizie de a-l schimba pe Stoica după ce le-a fost propus ca înlocuitor un antrenor care a mai pregătit echipa în trecut. Claudiu Niculescu e liber de contract de la finalul anului 2018, vrea să revină în fenomen, iar discuțiile cu argeșenii sunt avansate, anunță sursa amintită mai sus.

Claudiu Niculescu a antrenat CS Mioveni în Liga 2, în perioada iulie 2014 – octombrie 2015, când a fost înlocuit tocmai de Marius Stoica, cel pe care îl schimbă el acum.

Ultima echipă pe care a antrenat-o fostul atacant a fost Dinamo, în perioada septembrie-octombrie 2018. În cariera sa a mai condus echipele „U” Cluj, FC Bihor Oradea, Damila Măciuca, CSM Râmnicu Vâlcea și FC Voluntari.

În acest moment, după 23 de etape, CS Mioveni ocupă locul 2 în clasamentul Ligii 2, cu 38 de puncte, cu nouă mai puțin decât liderul UTA și cu unul mai mult ca Rapid, ocupanta poziție a 3-a. În următoarea rundă, CS Mioveni joacă pe teren propriu, vineri, de la ora 17:30, cu SCM Gloria Buzău.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Gabriela NEACȘU / Fotbal Club Argeș Pitești

Pe aceeași temă