Șiman confirmă interesul Vasluiului pentru Curelea și Varga! Cei doi jucători pot semna astăzi

13 Aug. 2012, 12:07 Bursa transferurilor
Șiman confirmă interesul Vasluiului pentru Curelea și Varga!** Cei doi jucători pot semna astăzi

UPDATE 11:40Așa cum ProSport.ro a anunțat în exclusivitate astăzi, Dacian Varga și Costin Curelea vor ajunge la FC Vaslui.

Vasile Șiman a confirmat această informație și a spus că îi va ceda pe cei doi jucători sub formă de împrumut până în iarnă la echipa lui Adrian Porumboiu.

„Nu am negociat de trecerea lui Curelea la Steaua. Cu Vasluiul am discutat de mai multă vremea, există șanse să se materializeze. Este vorba de un împrumut până în iarnă cu opțiune de cumpărare. De la domnul Becali nu am avut nicio ofertă. A avut doar o dorință de a prelua contractul jucătorului. Erau două aspecte care nu erau convenabile, nici pentru jucător și nici pentru club. Ei nu puteau să joace în liga secundă.” a spus Vasile Șiman la Sport.ro

Șiman a spus că există interes și pentru transferul lui Viorel Ferfelea: „Mai există oferte pentru Viorel Ferfelea pe care vrem să îl cedăm. Zilele următoare vom vedea ce se va întâmpla”, a mai spus Șiman.


UPDATE: Răsturnare de situație pe piața transferurilor din România. După ce Gigi Becali se interesase de mijlocașul Dacian Varga și atacantul Costin Curelea, cei doi ar putea ajunge la o altă forță din Liga I.

Adrian Porumboiu a intrat pe fir și l-a contactat pe Vasile Șiman pentru a negocia transferul ambilor fotbaliști la Vaslui. Cei doi conducători au avut o discuție privitoare la transferul lui Curelea și Varga, iar afacerea are șanse mari să fie parafată în cursul zilei de azi.

Rămâneți pe www.liga2.ro pentru mai multe detalii!


Gigi Becali a sperat că îi va întări echipa lui Laurențiu Reghecampf cu atacantul Costin Curelea, de la Sportul Studențesc, însă oferta făcută de patronul Stelei lui Vasile Șiman a fost una mult sub pretențiile șefului din Regie.

Steaua mi-a propus un împrumut pe 6 luni și ar mai trebui să îi plătim noi salariul. Cum să facem așa ceva? Eu am propus la Steaua trei jucători, iar Gigi Becali mi-a spus că se va consulta cu antrenorul. Era vorba de Curelea, Varga și Ferfelea. Doar de Curelea m-a întrebat, de ceilalți doi nu. Mi-a propus peste câteva zile că-l preia el, de parcă îmi făcea un favor. Nu puteam fi de acord cu asta. Pentru Varga au fost doar discuții foarte lungi. Să facă publice ofertele pe care mi le-au înaintat, eu nu pot să muncesc pentru ei.

Varga este unul dintre cei mai buni mijlocași de bandă din România, nu e ca dubioșii ăia aduși din străinătate care nu știu să facă o preluare. Nu pot să-i spun prețul lui Varga în public. Dacă o să cer prea puțin, o să se spună că are o problemă jucătorul. Dacă pun prea mult, atunci că e prea scump. Eu am greșit când am împrumutat jucătorii la Unirea Urziceni, de atunci s-a creat această situație perpetuată”, a spus Șiman la DigiSport.


Așa cum ProSport v-a anunțat de sâmbătă, Becali și Șiman au purtat o nouă rundă de discuții pentru transferul lui Curelea în Ghencea. Concret, nu este vorba de un transfer propriu-zis, ci de un împrumut cu drept de cumpărare, singura neînțelegere dintre cei doi patroni fiind perioada după care clubul din Ghencea ar urma să activeze clauza respectivă.

Totuși, egalul de aseară de la Mediaș ar putea să urgenteze negocierile, astfel că săptămâna aceasta vârful Sportului ar putea să se prezinte la antrenamentele lui Reghecampf. Becali este nemulțumit de atacanții din lot și vrea să aducă un vârf de careu adevărat, care să fie titular în locul lui Adi Rocha. „Rocha este greoi și nu are sânge rece în fața porții. Portarul medieșenilor nici n-a vrut să apere, i-a zis: „Hai, mă, dă-mi gol”. Dar Rocha nu a vrut să înscrie, nici să vrei și nu poți să ratezi din poziția aia”, recunoștea Becali aseară.

Șiman a recunsocut negocierile

Cunoscut drept un patron extrem de abil, care știe să negocieze „la sânge”, Șiman îl pune în gardă pe Becali: dacă nu se grăbește, s-ar putea să îl piardă pe atacant, care ar avea și alte oferte. Totuși, Șiman recunoaște că în acest moment Steaua este în pole-position pentru obținerea semnăturii lui Curelea.

Au fost mai multe discuții cu Becali. Nu știu de ce Steaua îl vrea împrumut pe Curelea, el e un fotbalist care a demonstrat ce valoare are. Un lucru e sigur: Curelea nu va rămâne la Sportul, sunt și alte echipe interesate de el.

Îmi vine să plâng, să urlu, îmi va fi greu să o iau de la capăt. O să ajung la un acord cu domnul Șiman să plec, într-un fel sau altul ne vom înțelege. Nu contează ce tricou o să îmbrac, îmi doresc să joc la un nivel cât mai înalt și să fac performanță.„, explica Curelea, după finalul campionatului, disperat că Șiman nu îl lasă să plece.

28 de ani are Costin Curelea. Joacă la Sportul din 2003, a strâns 248 de meciuri și a marcat de 78 de ori. Atacantul de 1.85 metri are și o selecție la echipa națională. În sezonul trecut de Liga I, Costin Curelea a marcat pentru Sportul de 4 ori.

13 Aug. 2012, 12:07 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă