Șase jucători și-au reziliat contractele cu Bucovina. Acum, la Pojorâta se face strategia pentru partea a doua a sezonului

Șase jucători și-au reziliat contractele cu Bucovina.** Acum, la Pojorâta se face strategia pentru partea a doua a sezonului

Bucovina Pojorâta a încheiat pe poziția a 11-a prima parte a sezonului de debut în eșalonul al doilea al fotbalului românesc. Cu 14 puncte cucerite până acum, fotbaliștii pregătiți de Dănuț Mândrilă, Bogdan Grosu și Mihăiță Szekely au luat fața grupărilor Oțelul Galați și Ceahlăul Piatra Neamț, aflându-se în plină luptă pentru evitarea retrogradării.

Chiar dacă, ambițioși fiind, bucovinenii și-au propus în sinea lor mai mult, s-a dovedit de această dată că entuziasmul și tinerețea nu au fost de ajuns pentru a-i ține departe de grijile retrogradării. Lipsa de experiență i-a făcut pe suceveni să piardă puncte importante în clasament, privându-i de o clasare mai bună în ierarhia Seriei I.

Raportat la numărul de goluri primite, 30, cel mai mare dintre cele 13 competitoare, apărarea pare să fi fost punctul nevralgic al Bucovinei în cele 18 etape scurse până acum. Statistic, sucevenii au stat mult mai bine pe faza ofensivă, cu 22 goluri marcate având al cincilea atac din serie, marea majoritate a acestor reușite, 16, fiind trecute în contul trio-ului din avanposturi alcătuit din Valentin Buhăceanu, Marius Coman și Sebastian Rus.

De aceea, cântărind ceea ce s-a întâmplat în sezonul de toamnă, oficialii clubului au ajuns la concluzia că se impune o remaniere importantă a lotului de jucători. Astfel, nu mai puțin de șase fotbaliști se vor despărți în această iarnă de gruparea din Pojorâta, este vorba de portarul Jan Turiță, fundașii Alin Răzlog, Vlăduț Patca și Nicușor Kuruc, și mijlocașii Alin Pădurariu și Paul Colța.

„Rezilierea contractelor s-a produs pe cale amiabilă, de comun acord, iar pe această cale doresc să le mulțumesc jucătorilor pentru colaborare și să le doresc succes în continuare. Zilele acestea urmează să aibă loc o ședință de analiză în cadrul clubului, prilej cu care vom pune la punct și detaliile strategiei din partea a doua a campionatului”, a declarat antrenorul principal al Bucovinei, Dănuț Mândrilă.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Pe aceeași temă