Ripensia ar fi preferat să nu joace cu Petrolul pe „Dan Păltinișanu”: „Ne-ar fi convenit acolo pentru intimitate”. Cel mai bun jucător al timișorenilor s-a accidentat

Ripensia Timișoara va juca primul meci oficial din acest sezon pe „Dan Păltinișanu” împotriva Petrolului, o întâlnire programată în nocturnă, sâmbătă seară, de la ora 19:45, și televizată.
Roș-galbenii nu se vor putea baza în următoarele jocuri pe Adrian Zaluschi, accidentat, dar, în schimb, clubul a reușit să-l aducă pe Ionuț Gavrilă, care a câștigat litigiul cu UTA și va fi legitimat de bănățeni.

Antrenorul Alexandru Pelici știe că partida cu Petrolul va fi dificilă. „Un joc foarte important, împotriva unei echipe foarte bune, care își dispută unul din primele trei locuri la final de campionat, care joacă un fotbal bun, cu un antrenor cu experiența Ligii 1, un lot numeros, și care continuă să transfere. S-au mai întărit prin aducerea lui Blănaru și mai există discuții pentru aducerea altui atacant. Dar noi ne dorim să ne ridicăm la nivelul importanței acestui joc și să încercăm să facem ce am făcut și împotriva altor echipe, să punem probleme și să luăm punct sau puncte. Ne-ar fi convenit mai mult să jucăm pe Electrica, pentru că este un stadion mai mic, nu din punct de vedere al suprafeței de joc, ci pentru intimitate. I-am fi simțit pe suporteri mai aproape de noi, ca la jocul cu UTA”, a precizat Pelici.

Zaluschi indisponibil, a venit Gavrilă

În perioada următoare, mijlocașul Adrian Zaluschi (foto mic) nu va putea juca pentru echipă. Jucătorul a suferit o ruptură musculară și va lipsi trei sau patru săptămâni, și e o pierdere importantă pentru bănățeni. În schimb, portarul Păduraru nu se va opera, iar jucătorul U19 dorit de Pelici, Ionuț Gavrilă (foto jos), a câștigat litigiul cu UTA. Fotbalistul poate juca fundaș sau mijlocaș stânga și a evoluat în ligile inferioare din județul natal Ialomița, LPS Buzău și Centrul de Excelență Târgu Mureș, de unde a ajuns la Arad. El nu va fi însă în lot pentru jocul cu Petrolul.

Roș-galbenii vor avea o perioadă dificilă după jocul cu „lupii galbeni”, cu meciul din Cupa României de la Ghiroda și apoi alte două deplasări, la Miercurea Ciuc și Constanța. „Urmează o săptămână încărcată, nu trebuie să uităm că avem și jocul de Cupă, care e la fel de important. Ne dorim să ne calificăm, dar va fi un joc disputat, cu fair-play și respect reciproc. Ne dorim să mergem mai departe în Cupă, chiar dacă și adversarul își dorește același lucru. Ghiroda merge bine în campionat, a făcut transferuri interesante. Apoi în campionat pentru noi urmează două deplasări, la Miercurea Ciuc și Farul”, a mai spus Pelici.

Cu șapte puncte, Petrolul este pe locul 9 în campionat. Ripensia are tot șapte puncte, dar deține n golaveraj mai slab și e pe locul 11. Meciul dintre cele două echipe are loc sâmbătă, de la ora 19:45, pe „Dan Păltinișanu”.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax Foto

Pe aceeași temă