Pus pe liber de Dunărea, Țîră a semnat cu o echipă de Liga 1. Pe Mihalcea nu l-a convins. „Nu vrea un atacant care să se plimbe pe teren sau să joace doar când are mingea”

Liber de contract după ce în 2017 a evoluat pentru Dunărea Călărași și nu l-a convins pe antrenorul Adrian Mihalcea să-l păstreze în lot pentru noul sezon, atacantul Cătălin Țîră (23 de ani) nu a stat deloc pe tușă, fiindcă a primit o ofertă neașteptată, de nerefuzat, de la o echipă și mai bine clasată.

Fiul fostului rapidist Fane Țîră va juca în noul sezon pentru nou-promovata Juventus București. Atacantul a fost anunțat de Gheorghe Chivorchian ca una dintre echizițiile făcute în acest start de pregătire. Președintele clubului din Capitală, a anunțat, sâmbătă, că fotbaliștii Ciprian Petre, Dan Bucșa, Alexandru Benga și Cătălin Țîră au semnat cu formația antrenată de Daniel Oprița.

„Ciprian Petre, Dan Bucșa, Alexandru Benga și Cătălin Țîră au semnat. Cei patru și Simon Măzărache, pe care l-am împrumutat de la Craiova, au venit până acum. Dar mai căutăm, mai căutăm. Nu ne oprim aici”, a declarat, pentru Mediafax, Chivorchian.

Cătălin Țîră, care a înscris trei goluri în 12 meciuri disputate în stagiunea recent încheiată a Ligii 2 pentru Dunărea Călărași, și-a făcut junioratul la Dinamo, Udinese și Lazio (ultimele două din Italia), după care a jucat la ADO Den Haag (Olanda), FC Brașov, Concordia Chiajna, Rapid București și Neftchi Baku (Azerbaidjan). Țîră a fost selecționat de două ori la reprezentativa de tineret a României.

Într-o declarație acordată de curând site-ului oficial al Dunării, președintele clubului, Bogdan Leu, a vorbit despre achizițiile făcute în iarnă și despre importanța lor în jocul echipe în acest an. A făcut referire inclusiv la Țîră, atacantul care acum a semnat cu Juventus. „A fost o mare provocare acea responsabilitate, atunci când am preluat conducerea clubului. Am început puțin încrezător că se poate redresa situația repede. Și spun asta pentru că în tur am pierdut multe puncte iar jocul nostru a avut mult de suferit. Însă în pauza de iarnă am realizat patru-cinci transferuri, în cea mai mare parte reușite. Nu putem spune că Mardare, B. Stancu, Cristea, Pușcaș n-au confirmat. Chiar și atacanții, Țîră și Al. Avram, chiar dacă nu au rupt gura târgului, au fost transferuri utile. Au ajutat echipa. Adi Mihalcea, antrenorul nostru, a decis să ne despărțim de cei doi. Rămâne de văzut dacă a fost sau nu o hotărâre bună. El își dorește un alt tip de atacant care să se bată pentru fiecare balon, care să alerge tot meciul, să facă pressing. El nu vrea un atacant care să se plimbe pe teren sau să joace doar când are mingea. El vrea un atacant arțăgos”, a spus Leu.

Foto: Cătălin ȚÎRĂ‚

Pe aceeași temă