Internaționalul de juniori de la Jimbolia a fost în pregătire la trupe cunoscute din Europa dar ar vrea să rămână acum la noua echipă a Timișoarei. Portarul Eduard Pap nu s-a putut transfera în Germania ori Olanda dar e încântat de ce a găsit la arena „Dan Păltinișanu”, unde e testat în această săptămână.
Pap (18 ani) s-a remarcat de la o vârstă fragedă în Divizia D și a intrat în vizorul mai multor cluburi din țară și străinătate. A fost dorit la Waalwijk dar mutarea a picat din cauza salariului mare pe care echipa de primă ligă olandeză trebuiau să-l asigure juniorului. Campioana Germaniei, Borussia Dortmund și trupa de eșalon secund, FC Koln, se numără printre ultimele opriri ale internaționalului de juniori.
„Îmi doresc să vin la Poli, vedem ce va fi. Nu depinde de mine, depinde de domnul antrenor. Trebuia să ajung la Borussia dar din păcate e foarte greu, au mulți jucători sub contract. Am fost la Waalwijk dar din păcate ei au un regulament la federație: orice jucător din afara spațiului Schengen trebuie să câștige jumătate de milion de euro pe an, nu s-a putut, și am revenit în țară. Sunt puțin dezamăgit dar poate tot răul e spre bine, vedem ce va fi. Eu doar mă pregătesc, de vorbit va vorbi patronul meu, Marcel Băban, și vom vedea ce va fi la sfârșitul săptămânii. Aș prefera să rămân aici. Au fost experiențe foarte bune, în Germania m-am antrenat la Koln, n-am vrut eu să rămân la Under 19 pentru că am zis că mai bine joc în România la seniori”, a spus Eduard Pap, portar „Marcel Băban” Jimbolia și România U19
Deși a evoluat doar în eșalonul al patrulea, tânărul goalkeeper a fost chemat și la România U19, pentru care a evoluat în preliminariile CE împotriva Armeniei, scor 1-0. Pap a fost integralist și a păstrat poarta „curată”. „A fost o încununare a muncii mele de până acum, de șapte ani, m-am bucurat că am prins și calificările și sper ca și pe viitor să prind lotul și o echipă”, spune Edi Pap.
„Nu mi-e frică de concurență”
Deși a avut ocazia să se antreneze la cluburi importante din Vest, Pap e încântat și de ce a găsit la ACS Poli. „Este un club foarte bine organizat, se lucrează foarte bine, ca în străinătate, și asta e foarte important, pentru că în România se lucrează la foarte puține cluburi ca afară. Aici am găsit această metodă de pregătire”, explică acesta. Chiar dacă ACS Poli are în acest moment trei portari apți pentru retur, Kirev fiind și integralistul echipei în Liga a II-a, Pap adaugă că nu îi e teamă de concurență: „Mie nu mi-e frică, îmi place concurența și doresc să apăr dacă rămân aici”.
Deși vine de la o echipă din Liga a IV-a, Jimbolia reprezintă în acest moment o importantă pepinieră pentru fotbalul bănățean, în orășelul timișean fiind aduși și tineri din afara județului pentru a fi lansați în fotbalul mare. Printre antrenorii de la Marcel Băban se numără Octavian Popescu și Ilie Botezatu, ultimul fiind specializat pe pregătirea cu portarii.
Articol scris de Cornel BIHOLARI (Banat Sport)
Foto: ACS Poli