Pandurii s-a reunit cu două nume noi. Bogoi a adus un portar de la o altă echipă aflată la un pas de faliment. „Așteptăm ziua de miercuri”

Decis să nu mai aștepte decizia Tribunalului Gorj, din 17 ianuarie, antrenorul echipei Pandurii, Adrian Bogoi, a strigat luni catalogul. La prima ședință de pregătire din acest an, desfășurată pe terenul 3 de lângă noul stadion Municipal din Târgu Jiu, s-au prezentat 22 de jucători, dar mulți dintre ei s-ar putea despărți zilele viitoare de penultima clasată din Liga 2. Deocamdată, au făcut-o doar atacanții Ciprian Rus și Ernis Durkovic. Dacă fostul vârf de la CFR Cluj a plecat la liderul din Liga 2, Dunărea Călărași, slovenului i s-a reziliat contractul, după ce n-a reușit să marcheze nici măcar un gol în cele 330 de minute în care a fost folosit, pe parcursul a 10 jocuri.  

La capitolul noutăți, se numără portarul Mihai Moga (22 de ani), titular în prima partea a sezonului la ASA Târgu Mureș, și atacantul Daniel Mărgărit, revenit după periplul de 6 luni, petrecut la Petroșani, la liderul din Liga 3, Seria a 4-a, ACS Șirineasa.

„În momentul de față, sunt doi jucători noi față de cei cu care am abordat prima parte a sezonului. Este vorba despre Moga, un portar de la Târgu Mureș, și Mărgărit, fostul atacant al echipei. Avem în vedere încă cinci jucători cu care am discutat. Așteptăm ziua de 17 și sperăm într-o decizie favorabilă pentru noi, după care începem să legimităm jucătorii nou-sosiți. Au plecat deja doi jucători: Rus și-a reziliat contractul, iar Durkovic a fost anunțat că nu mai avem nevoie de serviciile lui”, a declarat  Bogoi.

Antrenorul echipei gorjene a stabilit și programul de pregătire. La fel ca în vară, Pandurii nu-și permite să plece în cantonament și se va antrena doar pe plan local.

„Până la începerea campionatului, vom rămâne la Târgu Jiu. După 24 ianuarie, până pe 3 februarie, vom face un cantonament de pregătire centralizat pe plan local. Avem preconizate șase-șapte meciuri amicale. Sper să fie o perioadă bună pentru noi, Vor fi și probleme cu vremea, dar noi avem un teren sintetic la Rovinari, pe care putem să-l folosim”, a afirmat Bogoi.

Stanca: „Am început să-mi pierd speranța”

Deși încă mai speră ca Tribunalul Gorj să nu declare falimentul fostei vicecampioane a României, din 2013, portarul Răzvan Stanca pare resemnat cu faptul că lucrurile nu se vor mai îndrepta la Târgu Jiu.

„Sincer, aș vrea să continui la Pandurii, dar în situația de față sunt puține șanse. Am și alte oferte, dar momentan este prea devreme ca să discutăm despre asta. Deja văd că își iau toți mâinile de pe această echipă. Nu mi-aș dori să fie finalul pentru Pandurii, fiindcă este un club de renume, e vicecampioana României, care a participat în grupele Europa League. Sunt de vreo cinci ani aici, dar acum sunt condiții vitrege, și la propriu, și la figurat. Chiar nu mai știu ce speranțe ar mai fi. Vedem, miercuri, ce hotărâre trebuie să luăm. Sincer, am emoții, pentru că este al doilea termen și, până acum, nu s-a întâmplat nimic. Eu, de fel, sunt un tip optimist, dar în situația de față îmi e cam greu. Am început să-mi pierd și eu speranța”, a declarant veteranul Stanca.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU
Foto: panduriics.ro

Pe aceeași temă