Pandurii își face lot cu jucători din Liga 2 și 3. Prima achiziție a gorjenilor: „Am venit cu sufletul. Domnul Grigoraș poate reconstrui echipa”

Amenințată cu falimentul, Pandurii Târgu Jiu se va despărți în pauza competițională de iarnă de jucătorii cu salarii mari, precum Lucian Sânmărtean, Ovidiu Herea, Liviu Antal, George Țucudean sau Filip Mrzljak. Tocmai de aceea, oficialii clubului gorjean caută în această perioadă să compleze lotul echipei din Liga 1 cu jucători cărora să le ofere maximum 1.000 euro pe lună, iar în acest sens s-au gândit la câteva repatrieri.

Astfel, fundașul Ionuț Tătaru (27 ani), care, în trecut, a jucat mai mult la echipa secundă a Pandurilor, din Liga a 3-a, e primul transfer al iernii. Acesta a jucat în toamnă la liderul din Seria a 5-a, FC Hermannstadt, și revine la Pandurii după o pauză de 5 ani. „Am venit cu sufletul. M-am întors la echipa din orașul natal, la care am debutat în Liga 1. Echipa trece acum printr-un moment delicat, dar sunt convins că vom evita retrogradarea. Nu cred că se va schimba radical lotul și am încredere că domnul Grigoraș poate reconstrui această echipă. Există mulți jucători talentați, de la Pandurii II, care ne pot ajuta. Cred că vor rămâne și o parte dintre jucătorii cu experiență”, a spus, pentru ProSport, fundașul de 27 de ani.

După despărțirea de Pandurii, Tătaru (foto, nr. 25) a mai jucat la CS Turnu Severin (Liga 1), CSM Râmnicu Vâlcea (Liga 2), Metalul Reșița (Liga 2), Olimpia Satu Mare (Liga 2) și FC Hermannstadt (Liga 3), iar luna viitoare va pleca cu echipa gorjeană în cantonament, în Turcia.

„Nu putem merge în Spania, la un stagiu de 100 de mii de euro. În Turcia, cantonamentul ar costa 25-30 de mii de euro”, a precizat administratorul special al echipei Pandurii, Marin Golea.

Albert Voinea, posibil al doilea „repatriat”

Atacantul Unirii Tărlungeni, din Liga 2, Albert Voinea (24 ani), ar putea fi al doilea jucător repatriat. Voinea, care e un alt produs al echipei din Târgu Jiu, a evoluat în acest sezon destul de puțin la Unirea, echipa pregătită de Adrian Matei. În cele 10 apariții pe care le-a avut în această primă parte a campionatului, vârful nu a înscris niciun gol. După despărțirea de Pandurii, Albert Voinea a mai jucat pentru Gloria Bistrița, Damila Măciuca, CS U Craiova, Șoimii Pâncota sau CSM Râmnicu Vâlcea.

Bogdan Dănăricu (21 ani) și Daniel Mărgărit (20 ani), mijlocași din lotul lui ASU Politehnica, sunt alți doi jucători pe care Pandurii îi poate rechema în lot pentru partea a doua a actualului sezon al Ligii 1. Dănăricu și Mărgărit sunt împrumutați de echipa gorjeană la Timișoara.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă