Pandurii cere explicații la FRF în privința transferurilor. Clubul gorjean vrea să profite de două decizii ale CEx

Pandurii cere explicații la FRF în privința transferurilor.** Clubul gorjean vrea să profite de două decizii ale CEx

CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu s-a adresat președintelui Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, și șeful Departamentului Juridic al federației, Adrian Stângariu, cerând lămuriri în privința transferurilor din această iarnă privind limita de vârstă a jucătorilor pe care îi poate legitima clubul.

Pandurii a primit, în toamnă, la începutul actualului sezon, interdicție la transferuri sau legitimări de jucători liberi de contract, deoarece are restante către Fisc în valoare de peste 1 milion de euro. Răspunsul primit inițial vizează doar jucătorii seniori, dar nu specifică exact limita de vârstă a fotbaliștilor pe care îi poate aduce Pandurii, fie și sub formă de împrumut.

De altfel, în această iarnă, clubul gorjean i-a adus pe tinerii Alexandru Bodea și Aurel Pîrciu (ambii FCSB), Alexandru Catrici, Matei Babaua și Alexandru Achiriloaei (toți trei de la Rapid), însă nu știe dacă în poate legitima, începând cu 21 ianuarie, când se deschide perioada de transferfuri.

„C Ă‚ T R E:  Federația Română de Fotbal
Domnului Președinte Răzvan Burleanu
D.lui Adrian Stângaciu – șef serviciu Juridic

    Subscrisa, Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Tg. Jiu, cu sediul în localitatea Tg.Jiu, str. Victoriei, nr.22, jud. Gorj, reprezentat legal de administratorul special, Golea Marin,
Având în vedere Decizia Comitetului Executiv al FRF din data de 29 octombrie 2019, coroborată cu Decizia Comitetului Executiv al FRF din data de 14.01.2020, respectiv :
-„aprobarea cu unanimitate de voturi a Regulamentul național de licențiere a cluburilor și de fair-play financiar cu modificările/completările discutate în cadrul ședinței (în principal chestiuni de redactare), cu mențiunea că sancțiunile privind interzicerea legitimărilor și/sau a transferurilor se aplică doar pentru jucătorii seniori, fiind permise legitimări ale jucătorilor junior”;
– „aprobarea cu unanimitate de voturi a modificării art. 45 alin. 10 din ROAF astfel: Începând cu sezonul 2020/2021 echipele din Liga a 2-a sunt obligate să folosească efectiv, pe toată durata jocurilor din campionat, un jucător de U19 (născut după 01.01.2002) și unul de U21 (născut după 01.01.2000) în loc de doi jucători U20 astfel cum este prevăzut în prezent”,
Precum și:
-prevederile Regulamentului privind Statutul și Transferul Jucătorilor de Fotbal/2019, care definește la pct. 24 perioada junioratului astfel: „Perioada junioratului este perioadă care se termină la data de 30 iunie a anului în care un jucător împlinește vârsta de 19 ani”,
În spiritul fair-play-ului sportiv pe care-l manifestăm ca și club angajat în Competiția Ligii a II-a și pentru a nu desconsidera calitatea competiției, vă solicităm să ne comunicați punctul dumneavoastră de vedere oficial privind limita de vârstă a jucătorilor pe care îi putem legitima în perioada de transferuri aferentă returului campionatului 2019-2020″, se arată în comunicatul remis de panduriics.ro.

La sfârșitul anului trecut, site-ul oficial al clubului fusese închis, deoarece CS Pandurii nu achitase domeniul .ro, în valoare de aproximativ 100 euro / anual.

Vulturii deschid seria amicalelor

Până la primirea unui răspuns clar din partea FRF, Pandurii începe seria partidelor amicale, iar sâmbătă, pe Târgu Jiu, va întâlni ocupanta locului 3 din Liga 4 Gorj, Vulturii Fărcășești.

Pandurii se află pe ultimul loc în Liga 2, la 14 puncte distanță sub linia care asigură menținerea în eșalonul secund.

„Am adus foarte mulți jucători în ultima perioadă și am nevoie să omogenizez echipa, și lucrul acesta se poate face doar prin meciuri. De aceea am și fixat foarte multe jocuri de pregătire, pentru că sunt mulți jucători noi. Chiar aș mai fi vrut să mai legăm un meci-două, dar m-am oprit la un număr de opt amicale.Vreau să avem relațiile de joc cât mai bine puse la punct, nu vreau să caut scuze că nu suntem omogeni. Vreau să ne prezentăm foarte bine din acest punct de vedere și trebuie să începem campionatul cu dreptul. Iar meciul din prima etapă, cu CSM Reșița, este foarte important”, a spus antrenorul Călin Cojocaru.

ACSO Filiași (25 ianuarie), Viitorul Dăești (29 ianuarie), FC Hunedoara, în două rânduri, pe 1 februarie, respectiv 8 februarie, sau CSM Slatina (12 februarie) vor fi următoarele adversare ale echipei Pandurii.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă