Oprița a sunat adunarea în Valea Domanului. Leonard Manole și Marius Staicu, printre jucătorii prezenți la reunire. E așteptat și fostul căpitan al lui Juventus

Vacanța a luat, astăzi, sfârșit și pentru componenții divizionarei terțe CSM Școlar Reșița. 22 de fotbaliști au răspuns în această dimineață la primul apel al antrenorului Daniel Oprița, care va ataca returul cu un lot serios modificat.

În urma discuțiilor purtate la încheierea turului, responsabilii grupării reșițene au decis să meargă pe mâna lui Oprița, care a cerut jucători mai buni și a promis un retur încununat de succese. În consecință, aproape jumătate de lot a fost pus pe liber, iar în locul celor plecați au fost aduși jucători mai valoroși, care au experiența eșaloanelor superioare din fotbalul românesc. Deocamdată, nu toți au semnat cu CSM Școlar Reșița, dar Daniel Oprița speră ca în perioada următoare să închege un lot cu care să nu mai aibă emoții la meciurile din retur.

„O să vină Bărbulescu de la Juventus, am discutat și cu Puțanu, care a fost la Viitorul și la Brașov, iar acum a jucat într-o ligă inferioară în Germania, dar e un jucător cu experiență la Liga a 2-a și chiar la Liga 1. Apoi, Daniel Ene, care a promovat cu Sepsi anul trecut și a jucat ultima dată la Mioveni, Manole, care a mai fost la Reșița și care a jucat la Șirineasa ultima dată. Suntem în discuții cu Vădrariu, așteptăm contractul lui din Austria, e o problemă acolo, vedem ce se rezolvă până în data de 20. A mai venit Copaci, un copil născut în 1998, pentru că o să avem nevoie și de juniori. El a jucat la Satu Mare. De asemenea, Marius Staicu, am discutat cu el și a spus că o să semneze”, a declarat antrenorul Daniel Oprița.

Noutățile rosso-nerilor la reunirea de miercuri dimineață sunt: Daniel Ene (ex-CS Mioveni), Leonard Manole (ex-ACS Șirineasa), Paul Copaci (ex-Olimpia Satu Mare), Marius Staicu (ex-ASU Poli Timișoara), Cristian Podină (ex-ACS Poli Timișoara) și Daniel Vădrariu (ex-Karabakh Viena).

La primul antrenament pe 2018 au participat și juniorii Andrei Burciu, Mario Albu, Florin Călin, Marian și Marius Musteța.

Șase amicale în perioada de pregătire

În prima parte a pregătirii de iarnă, rosso-nerii din Valea Domanului vor efectua câte un antrenament pe zi. Din 5 până în 16 februarie, CSM Școlar intră în cantonament, cu două antrenamente în fiecare zi. De asemenea, au fost stabilite șase meciuri de verificare, iar pe listă ar putea apărea și al șaptelea, cu colega de serie, CNS Cetate Deva.

Primul adversar din amicale va fi Ripensia Timișoara, pe 24 ianuarie. Al doilea joc de verificare se va disputa pe 3 februarie împotriva formației ASU Politehnica Timișoara. UTA și Pandurii Târgu Jiu vor fi următoarele adversare ale Reșiței, pe 10, respectiv 16 februarie. Ultimele două meciuri amicale se vor juca împotriva unor echipe din Serbia: Dinamo Pancevo (pe 21 februarie) și Radnicki Zrenjanin (pe 24 februarie).

Toate partidele amicale se vor disputa pe stadionul din Valea Domanului, cu excepția celei cu ASU Poli, care se va disputa la Timișoara.

Certitudini la CSM Școlar Reșița sunt, momentan, atacantul Daniel Ene, mijlocașul Leonard Manole (cel care a mai trecut prin Valea Domanului, la divizionara secundă Metalul Reșița, actuala Sportul Snagov) și fundașul Paul Copaci, un produs al fotbalului arădean (UTA).

„Trebuie să promovăm, n-avem încotro. Cu jucătorii care vor veni, eu zic că ar trebui să câștigăm toate meciurile. Dar, să știți că nu e ușor. Am mai spus-o, e mai dificil la Liga a 3-a decât la Liga a 2-a, sunt terenuri mai proaste, se poate întâmpla orice. Dar, cu multă muncă și luptă trebuie să câștigăm toate meciurile”, a mai spus Daniel Oprița.

Pe lista plecărilor sunt deja 12 nume: Banac, Doda, Bloju, Muselin, Săndescu, Iova, Beloescu, Ponoran, Himcinschi, Poiană, Keita și Velcotă.

CSM Școlar Reșița e, momentan, pe locul 4 în Seria a 4-a a Ligii 3, cu 27 de puncte, cu nouă puncte mai puțin decât liderul ACS Șirineasa.

Articol și foto de Marian CĂ‚RĂ‚VAN

Pe aceeași temă