OFICIAL | Alexandru Pelici rămâne la Ripensia. Roș-galbenii și-au stabilit stategia de transferuri și programul de pregătire. Unul dintre cei doi jucători care au plecat ajunge în Liga 1

OFICIAL | Alexandru Pelici rămâne la Ripensia.** Roș-galbenii și-au stabilit stategia de transferuri și programul de pregătire. Unul dintre cei doi jucători care au plecat ajunge în Liga 1
  • Ripensia va continua cu antrenorul timișorean Alexandru Pelici și în sezonul viitor. Conducerea clubului roș-galben a reușit să-l convingă să rămână pe banca tehnică, chiar dacă promovarea nu va fi atacată nici în noua ediție a Ligii 2, a treia consecutivă pe care echipa o va disputa la acest nivel.
  • După ceva muncă de convingere, Pelici a fost „lămurit”, iar ripensiștii au stabilit coordonatele perioadei de pregătire și transferuri.

 

Alexandru Pelici recunoaște că a avut și alte oferte. Până la urmă, deși din informațiile Liga2.prosport.ro, a fost un mic „război rece” între ambițiile antrenorului și dorința conducerii de a nu ataca promovarea din cauza infrastructurii deficitare din Timișoara, Pelici a cedat.

„Mi s-a propus un contract pe mai mult timp, nu doar pe un an de zile, cât era cel inițial. Un alt aspect important, e faptul că mi s-a promis că finalitatea acestui proiect va fi încercarea de a promova în Liga 1”, a precizat experimentatul antrenor.

Ripensia va miza și pe tineri, pentru viitoare vânzări, dar nu mai vrea să fie clasată ca anul acesta, pe locul 12. „Ne dorim să întinerim echipa. Vrem să apară cel puțin doi-trei jucători din propria noastră ogradă, care să atragă atenția asupra lor. Totodată, din punct de vedere sportiv, ne-am propus o clasare mai bună decât în precedentul campionat, adică vrem să încheiem sezonul ce urmează între primele zece formații în ierarhia Ligii a 2-a”, a mai spus Pelici.

Două plecări oficiale. Horațiu Moldoan a ajuns în prima ligă

Ripensia s-a despărțit, deocamdată, de doi fotbaliști. Mijlocașul Marian Anghelina și-a terminat contractul și nu va continua la același club. De asemenea, portarul de 21 de ani Horațiu Moldovan va merge la Sepsi Sfântu Gheorghe. Tânărul a fost împrumutat în partea a doua a sezonului trecut la Ripensia de CFR Cluj.

„Vom face o analiză asupra întregului lot. Vom vedea și care sunt jucătorii aflați la final de contract. Vom analiza bine raportul dintre preț, randament și vârstă, și-apoi vom lua decizii în privința celor cu care vom merge mai departe sau cu cine nu vom continua. Bineînțeles, toate acestea vor fi în funcție și de dorința jucătorilor, căci trebuie să-și dorească și ei să facă parte din lotul Ripensiei. Nu sunt adeptul politicii de «dragoste cu forța»”, a explicat Pelici.

La final de contract sunt și Alexandru Popovici, Bogdan Străuț sau Octavian Drăghici. Ultimul era împrumutat de la ACS Poli, cu care ar avea o renegociere vara aceasta prevăzută în contract. Din informațiile Liga2.prosport.ro, e relativ dacă cei trei jucători experimentați vor continua sub comanda lui Pelici. Dintre tineri, Andrei Dumiter era dorit de Dinamo sau CFR Cluj, dar nu e exclus să continue încă un sezon la Ripensia.

Se lucreză la transferuri. Cantonamentul va fi pe plan local

Pelici știe deja ce vrea să transfere. „Vor fi, cu siguranță, însă, și veniri. Suntem deja în discuții și așteptăm răspuns de la doi-trei jucători importanți pentru noi. Avem nevoie de un mijlocaș central foarte bun, mai ales după despărțirea de Anghelina. Apoi, în ofensivă, ne dorim și atacanți laterali foarte buni, căci e un capitol la care am suferit, căci doar Dumiter și Popovici au marcat constant din aceste poziții în sezonul trecut. De asemenea, ne mai dorim un fundaș lateral, care, ideal ar fi, să poată evolua atât pe banda dreaptă, cât și pe stânga. În fine, după plecarea lui Horațiu Moldovan, cu siguranță că vom avea nevoie de încă un portar”, a mai spus Pelici.

Reunirea echipei e programată la data de 26 iunie, iar vizita medicală se va face la data de 1 iulie. Cantonamentul va fi pe plan local, în perioada 2-12 iulie. Datele de amicale au fost stabilite, dar fără locație și adversari: 10, 12, 17, 20, 24 și 27 iulie.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Ripensia Timișoara

Pe aceeași temă