„Nu sunt un om al cuvintelor, ci încerc să face treabă cât mai bună pe teren.” Alexandru Pelici a fost prezentat oficial la AFC Hermannstadt

AFC Hermannstadt și-a prezentat oficial, la finalul săptămânii trecute, vineri, noul antrenor principal. La prima experiență în Liga 2, echipa sibiană înființață în 2015 va fi pregătită de Alexandru Pelici (43 de ani), cel care îl va avea ca secund pe Eugen Beza, antrenorul care a reușit promovarea. Din stafful tehnic mai fac parte Florin Berța și Jan Gavrilă.

„Vi-l prezint pe noul antrenor principal, în persoana domnului Alexandru Pelici, un antrenor cunoscut și iubit la Sibiu, care a făcut performanță, un antrenor cu multă experiență la nivelul primelor două ligi din România. Ne bucurăm foarte mult că am reușit să ajungem la o înțelegere cu dânsul, să-l avem în mijlocul nostru. Sunt convins că munca pe care o va face la Sibiu va avea rezultatele pe care ni le dorim atât noi, cât și domnia sa”, a spus, îns deschiderea conferinței de presă, președintele clubului Hermannstadt, Teodor Birț.

În cariera sa, Alexandru Pelici a mai antrenat pe Sibiu echipa Voința Sibiu, în două rânduri, în intervalul august 2010-iunie 2012, perioadă în care a promovat din Liga 3 tocmai în Liga 1, și septembrie 2012 – octombrie 2012, în Liga 1. Pelici e apreciat de suporterii locali, tocmai de accea AFC Hermannstadt i-a oferit contract după ce s-a despărțit de CS Mioveni.

„E o bucurie și o onoare pentru mine să mă reîntorc la Sibiu, un loc care, alături de Alba Iulia, este unul dintre cele mai importante ale carierei mea. Nu pot decât să sper că vom face treabă bună împreună. Cred că mai țineți minte modul meu de lucru, nu sunt un om al cuvintelor, ci încerc să face treabă cât mai bună pe teren. Dacă e să spun ce înseamnă Sibiul pentru mine, e foarte simplu. Dacă vreodată va trebui să plec din Timișoara, Sibiul e singurul loc unde m-aș muta”, a afirmat tehnicianul, citat de ziarul local Tribuna.

Despre colaboratării săi din stafful tehnic, Pelici a spus. „Alături de mine îi voi avea pe Gică Beza, Florin Berța și nea Jan Gavrilă. Cu Gică mă cunosc de 16 ani, suntem prieteni apropiați, am fost colegi de echipă, l-am antrenat în două rânduri, întâi la Forex, apoi la Voința Sibiu, așa că prietenia noastră și colaborarea nu pot fi decât foarte, foarte bune. Sper ca împreună să facem treabă bună. Vreau să încep prin a-l felicita atât pe domnul președinte, cât și pe Gică și echipa pentru promovare. Au făcut niște lucruri bune la Sibiu. Sperăm să continuăm pe aceiași linie și să facem lucruri frumoase împreună. Nu va fi ușor. Se anunță un campionat greu… Sunt multe echipe care își anunță încă de pe acum intențiile de a se bate la promovare. Sperăm să ne ridicăm la nivelul așteptărilor și al exigențelor publicului sibian, pe care încercăm să îl aducem în număr cât mai mare la stadion”, a comentat Pelici.

Au început cantonamentul de la Săcele

Altfel, de duminică, AFC Hermannstadt a intrat într-un stagiu de pregătire centralizată de 10 zile la Săcele, în județul Brașov. Din lot fac parte noutățile Cătălin Căbuz (portar), Lucian Dumitriu (mijlocaș), Bogdan Rusu și Ștefan Blănaru (atacanți). În plus, de la Astra s-a obținut împrumutul pentru încă un sezon a fundașului Radu Crișan.

„În cantonament la Săcele, unde vom sta până în data de 11 iulie. Avem cuprinse în programul de pregătire și două amicale, unul pe data de 5 iulie, cu echipa locală, iar celălalt, pe 8 iulie, cu de acum prim-divizionara Sepsi Sfântu Gheorghe. Va fi un test util pentru noi. Apoi, după revenirea la Sibiu, vom continua perioada precompetițională cu jocuri de pregătire și definitivarea lotului și apoi conturarea unui prim unsprezece pentru prima etapă de campionat. Va fi o dublă cu Ripensia Timișoara, o echipă nou-promovată, noua noastră colegă în Liga a 2-a, apoi cu ASA Târgu Mureș, s-ar putea și cu ASU Politehnica”, a mai spus Alex Pelici.

Noul sezon al Ligii 2 ar trebui să înceapă în primul weekend al lunii august.

Foto: Tribuna

Pe aceeași temă