Mioveniul se întărește în defensivă: a venit Rareș Cucui

Mioveniul se întărește în defensivă:** a venit Rareș Cucui

La CS Mioveni a apărut, ieri, la antrenament și prima noutate pe 2015. Rareș Cucui de la CSM Rm. Vâlcea s-a alăturat lotului galben-verde, fiind deocamdată în probe. El este însă un jucător cunoscut lui Claudiu Niculescu și Cornel Dobre, cei doi avându-l ca elev la CSM Rm. Vâlcea, așa că nu trebuie decît să corespundă acum din punct de vedere fizic.

Rareș Cucui are 21 de ani, este din Tîrnăveni și a fost crescut și format la Chimica Tîrnăveni, iar apoi la Școala de Fotbal Ardealul de profesorul piteștean Mihai Georgescu. La 17 ani era unul dintre cei mai talentați fotbaliști ai Universității Cluj, făcând pasul spre echipa mare și antrenându-se alături de vedete precum Cristea sau Niculescu.

Povestea lui Rareș Cucui începe în 2004, când tatăl său, care a fost și el fotbalist amator, l-a dus la Chimica Tîrnăveni, iar după patru ani în care a demonstrat tuturor că are un talent formidabil, a ajuns la Școala de Fotbal Ardealul. Înainte a fost în probe și la Steaua și la Brașov, dar nu a rămas acolo, pentru că respectivele cluburi nu-i dădeau apartament și nu își puteau permite să plătească chirie, scria presa la vremea respectivă.  Nu a trecut peste prima probă la Ardealul, dar i s-a oferit a doua șansă.

În a doua fază, a fost selectat alături de alți 23 de copii și viitorul începea să sune tot mai bine pentru el. Fundaș stînga în momentul legitimării la Ardealul, a fost reprofilat de Mihai Georgescu pe postul de stoper. De aici, pînă ca tînărul să fie curtat de echipe importante ale Europei a fost un singur pas. A mers în probe la Parma și Siena și singurul impediment pentru care tranzacția nu s-a efectuat a fost suma de bani cerută pentru el.

După ce a dat timp de zece zile probe la Siena, a urmat Parma. Formația din regiunea Emilia-Romagna l-a chemat și a doua oară la joc și Cucui a impresionat din nou. După ce școala de fotbal unde era legitimat s-a desființat, în 2008, Cucui a venit la Universitatea Cluj, alături de cel despre care spune că-i este ca un părinte, Mihai Georgescu. Fundașul, alături de colegul său Vlad Morar, au efectuat cantonamentul din Antalya alături de echipa mare și de atunci au făcut parte din programul lui Ionuț Badea.

Calitățile tînărului fotbalist îl recomandau spre fotbalul mare, iar la antrenamentele de la juniori i se spunea Vidic, numele celebrului fotbalist al lui Manchester United. Rareș Cucui a fost și căpitanul echipei naționale Under 18 a României, fiind unul dintre cei mai valoroși fotbaliști ai formației antrenate la acea vreme de Ovidiu Stîngă.

Articol scris de Silviu MIHAI

Pe aceeași temă