Mihalcea spune cine sunt jucătorii care pleacă de la Dunărea, care e prima achiziție și câte alte transferuri își dorește. „Suntem foarte atenți la detalii”

Mihalcea spune cine sunt jucătorii care pleacă de la Dunărea, care e prima achiziție și câte alte transferuri își dorește.**

Dunărea Călărași a încheiat campionatul Ligii 2 pe locul 7 după victoria la „masa verde” cu Foresta Suceava, echipă care nu s-a prezentat la meci, iar după aceea antrenorul Adrian Mihalcea le-a dat vacanță jucătorilor săi. Trei săptămâni vor avea liber călărășenii, însă nu și Mihalcea și președintele Bogdan Leu, care în această perioadă își stabilesc planurile pentru noul sezon.

„Am intrat într-o binemeritată vacanță, mai mult jucătorii și mai puțin eu și domnul președinte Bogdan Leu, că noi încă suntem în convorbiri și în telefoane aproape zilnic. Încercăm să acoperim posturile jucătorilor care au plecat. Ne vom reuni pe data de 26 iunie, nu va fi o vacanță lungă, doar de trei săptămâni. Noul campionat va debuta la sfârșitul lunii iulie și vom pregăti la fel de atent ca și în iarnă viitorul sezon cu un alt target, bineînțeles. Îl știm și a fost enunțat și de domnii care ne conduc. Suntem foarte atenți la detalii, în special la transferurile pe care vrem să le facem, locul de cantonament pentru că avem nevoie să ne încărcăm bateriile și tot ce înseamnă nevoile jucătorilor”, a spus Mihalcea pentru site-ul oficial al Dunării.

„Nu înseamnă că plecând de la noi ei nu sunt jucători buni. Dar sunt locuri unde poate nu te acomodezi, sunt echipe sau stiluri de antrenori și de echipe unde chiar nu reușești să te impui și atunci nu rămâne decât să-ți găsești tu, ca jucător, liniștea în colectiv, să crești valoric. Acum, făcând o paralelă cu ce mi s-a întâmplat mie, am avut aceeași problemă și chiar am rămas prieten cu toți, cu antrenorii sau președinții care m-au dat afară, pentru că am înțeles situația. Nu e un lucru negativ”, a încercat să îi îmbărbăteze Mihalcea pe jucătorii la care a renunțat.

Cel puțin cinci jucători vor pleca

Printre jucătorii pe care antrenorul nu se va mai baza începând cu reunirea se numără Alexandru Ciocâlteu, Alexandru Avram, Cătălin Țîră, Hunor Modra și Mircea Ștefan, lui Alexandru Cincă i s-a spus să își caute altă echipă, iar Rafael Licu e și el pe punctul de a pleca. În plus, împrumutul lui Florinel Ibrian de la Unirea Slobozia a expirat, însă Mihalcea și-l dorește în continuare în lot.

„A plecat Ciocâlteu, care și-a terminat contractul cu noi, urmează să ne despărțim de Avram și de Țîră. De Modra ne-am despărțit ceva mai devreme. În plus, situația unor jucători care au jucat mai puțin, dar au contract cu noi, va fi extrem de dificilă pentru viitorul campionat și le-am transmis lucrul acesta, că ar fi bine să-și găsească o echipă unde să joace. Mă refer aici la Cincă. Mai e și situația lui Ibrian care termină împrumutul și vom încerca să-l păstrăm. E posibil ca și Rafa Licu să plece, terminându-și contractul de altfel. Mircea Ștefan care și-a încheiat contractul. El a decis că e mai importantă școala de antrenori pe care o urmează, pe lângă facultate. Dar a decis să-și pună ghetele în cui, el este oricum un jucător important al Călărașiului, dar, la un moment dat, mai devreme sau mai târziu, orice jucător se gândește la viitor”, a comentat Mihalcea despre situația unora dintre jucătorii din lot.

Lui Cezar Lungu și s-a propus prelungirea

Și portarul Cezar Lungu este la final de contract cu Dunărea, este considerat un pion important al echipei, astfel că lui i s-a propun un nou contract, însă deocamdată nu a dat niciun răspuns.

„Mai este situația cu Cezar Lungu. El a fost deja ofertat de club și așteptăm răspunsul lui. Un jucător de altfel important pentru echipa noastră, cel puțin în ultimul an și jumătate de când sunt eu. Bineînțeles trebuie să ne gândim foarte serios și la jucătorii sub 21” a mai declarat Adrian Mihalcea.

Velici, singura achiziție de până acum

Până acum, Dunărea Călărași a bătut palma cu un singur jucător, atacantul Gelu Velici (25 de ani), care ultima dată a jucat în Liga 3 pentru Național Sebiș. „Singurul jucător care a semnat cu Dunărea Călărași este Gelu Velici. Suntem în tratative, dar încă nefinalizate cu jucătorii pe care noi i-am dorit și în anii trecuți, dar nu au semnat încă. Dacă ținem cont de faptul că totalul celor plecați va fi de șapte-opt, cred că vom avea nevoie de patru jucători cu experiență, care ne-ar putea ajuta în atingerea obiectivului, plus întărirea lotului cu doi-trei jucători sub 21 de ani, care cumva să întregească echipa, nu doar să fie în careu. Anul acesta am avut meciuri în care, într-adevăr, ne-au ajutat, dar avem nevoie de consistență și în jocul lor. Până la urmă, faptul că au sub 21 de ani și că trebuie să joace ar trebui să fie un imbold pentru ei” a mai spus Mihalcea pentru site-ul oficial al Dunării.

Pe aceeași temă