Joița a adus patru tineri jucători francezi: „Mi-am propus să ajut UTA indiferent de patron”

Joița a adus patru tineri jucători francezi:** „Mi-am propus să ajut UTA indiferent de patron

Cum numărul jucătorilor care au început pregătirea în tricoul utist nu a depășit cifra 15, iar jumătate dintre ei sunt componenți ai „satelitului”, „Bătrâna Doamnă” are neapărat nevoie de întăriri. Chiar dacă nu și-a clarificat încă postura, aceea de principal finanțator, simplu acționar, sau colaborator, Mihai Joița o sprijină pe UTA cu primii fotbaliști.

Aceștia au sosit ieri seară în Arad și, probabil, de miercuri dimineață vor începe pregătirea cu cei care ar trebui să le devină colegi din retur. „Pentru moment, am trimis cinci fotbaliști la Arad, dar lista este deschisă. Asta, bineînețeles, dacă îmi vor fi solicitați și alții de către cei de la club. Am ales doar fotbaliști tineri, cu certe calități și foame de performanță, de la care și juniorii de la UTA, și în general jucătorii români, să se inspire pentru ceea ce înseamnă profesionalismul”, ne-a mărturisit Joița.

Fețele noi din Calea Aurel Vlaicu răspund la numele de: Pascal Bisse (23 de ani, fundaș central sau stânga / închizător – liga a treia franceză), Oumar Ouattara (extremă stângă / atacant, 20 de ani – echipa secundă a lui Le Mans), Regis Gustav Paul (extremă dreapta / atacant – echipa secundă a lui Le Mans), Guy Pellet – foto (fundaș dreapta, căpitan al echipei de tineret de la Saint Etienne, internațional francez de origine cameruneză) și Alexandre Tabbilon (20 de ani, coordonator de joc, liga a treia franceză). Venind direct din competițiile oficiale în care au fost angrenați în Franța, cei cinci ar trebui să fie pregătiți din punct de vedere fizic și, teoretic, ar putea să înceapă procesul de omogenizare cu restul utioștilor.

Numai că, deocamdată, UTA nu are un antrenor principal, iar Adrian Falub, în cazul în care rămâne pe bancă, nu poate spune cu certitudine că echipa va avea nevoie de noii sosiți. „Eu încă nu știu ce voi face, dar, dacă se rezolvă problemele manageriale și o să mai fiu dorit la club, o să-i evaluez bine pe fotbaliștii domnului Joița. Ar trebui să ne ajute, vin dintr-o țară cu fotbal bun, dar, mai întâi de toate, să-i motivăm să facă treabă pe jucătorii noștri achitându-le măcar o parte din restanțele financiare și apoi mai vedem”, ne-a declarat Adrian Falub, care, cel mai probabil, va fi înlocuit cu Tibor Selymeș dacă Joița va deveni acționar majoritar în Calea Aurel Vlaicu.

Pe de altă parte, Mihai Joița ia în calcul și un posibil refuz din partea UTA-ei, mai ales dacă la conducerea sa vine Adrian Marțian, iar Falub rămâne antrenor. „Nu este nicio problemă dacă se va renunța la ei. Eu mi-am propus să ajut UTA indiferent de patron, dacă sprinul meu e acceptat bine, dacă nu, le vom găsi alte echipe, poate chiar în România”, ne-a mărturisit impresarul.

Semne de normalitate: UTA și-a fixat primul amical

Chiar dacă la nivel de conducere managerială nu s-a oficializat nimic, UTA începe să respire și să intre în normalitate. Marți seara, pe „filiera” Joița au sosit patru tineri fotbaliști francezi, respectiv fundașii Bisse și Pellet, dar și atacanții Ouattara și Regis, plus mai vechea cunoștiință Patrice Feussi. Al cincilea fotbalist propus de Joița, mijlocașul ofensiv Tabbilon întârzie câteva zile fiindcă a avut cartea de identitate expirată.

Tot ca un semn că lucrurile se mișcă, „Bătrâna Doamnă” și-a programat un prim amical. Acesta se va desfășura joi dimineață, de la ora 11, pe terenul sintetic „Șega”, în compania echipei secunde pregătite de Dorel Mutică. Rămâne de văzut cine va apăra buturile „textiliste, știindu-se faptul că la ora actuală echipa „alb-roșie” nu are niciun portar valid.

Sursa: Sport Arad

Pe aceeași temă