Ineul îl reîmbrățișează pe Mitrea: „A făcut unele alegeri greșite, dar rămâne un portar de mare perspectivă”

Ineul îl reîmbrățișează pe Mitrea:**

Acum un an și jumătete, Alexandru Mitrea ajungea în „alb-roșu” sub formă de împrumut de la CS Ineu. A apărat cu succes în returul Ligii a IV-a, inclusiv în meciul de baraj de la Lugoj, motiv pentru care înțelegerea între cluburi a fost prelungită. Tânărul goalkeeper trebuia să rămână la UTA până în vara anului 2017 contra sumei de 10 mii de euro, ce trebuia să fie achitată de conducerea „textilistă” până la finalul anului 2014. În plus de asta, dacă înțelegerea se repecta întru totul, în anul 2017, „Bătrâna Doamnă” ar fi deținut 30% din drepturile federative ale jucătorului.

Sculici: „Înțelegerea ar fi mers mai departe fără alte pretenții”

Totul a căzut, însă, odată cu scoaterea din lotul primei echipe a fotbalistului, care – până la urmă – și-a cerut plecarea, sau mai bine spus permisiunea de a reveni la Ineu. Cel puțin verbal, șefii „Bătrânei Doamne” au fost de acord, urmând ca Mitrea să se prezinte la antrenamentele zărăndanilor.

„Dincolo de alegerile greșite ale fotbalistului, nu cred că s-a procedat corect cu el la UTA. S-au împrăștiat unele zvonuri că Ineul ar fi cerut bani, alții decât cei negociați de conducători, pentru a-l mai lăsa la UTA, ceea ce este total neadevărat. Cred că noi am fost mai mult decât înțelegători, drept dovadă nu ne-am chemat jucătorul înapoi, deși exista o clauză prin care puteam face acest lucru. Nu vreau să intru în polemică cu absolut nimeni, însă m-au deranjat vorbele ce mi-au ajuns la urechi. Din punctul de vedere al clubului din Ineu, înțelegerea inițială ar fi mers mai departe, fără nicio altă pretenție suplimentară”, a precizat Cristian Sculici, antrenorul  „alb-albaștrilor”.

Huțan: „Mitrea putea fi o variantă pentru Liga 2-a, nu neapărat ca titular”

Lucrând cu Alexandru Mitrea un an și jumătate, Sebastian Huțan a ajuns să cunoască toate laturile elevului său. L-a impus între buturi când a meritat și l-a trecut pe bancă atunci când colegul său a fost mai în formă. „Cred că am procedat corect atât cu Mitrea, cât și cu Bodea. Le-am dat ambilor șanse egale. Apoi, în această vară, s-au făcut unele alegeri pe care nu aș vrea să le comentez prea mult și asta pentru că nu mă bag în treburile conducerii. Din câte am înțeles, au fost unele chestiuni obiective cel puțin în cazul lui Mitrea. Din punctul meu de vedere, el putea fi o variantă și pentru Liga a 2-a. Nu știu dacă neapărat ca titular, însă ar fi creat o concurență benefică pe post și cine știe…”, a spus antrenorul cu portarii al „Bătrânei Doamne”.

„Ori împrumut în primele trei ligi, ori rămâne la Ineu”

Mitrea revine la Ineu într-un moment în care Cătălin Bujor e titular cert între buturi. Rezerva sa este juniorul Șubaș, dar Cristian Sculici spune că îi va face loc și lui Mitrea. „Agreăm doar un împrumut în primele trei ligi, altfel jucătorul rămâne la Ineu. Cu tot respectul pentru echipele de Liga a IV-a, dar Mitrea merită mai mult. Rămâne un portar de perspectivă, trebuie ținut în priză cu antrenamente zilnice, iar Florin Rusu chiar ar scoate din nou maxim din el”, a adăugat Sculici.

Sursa: Sport Arad

Pe aceeași temă