Încă trei transferuri și două despărțiri pentru Dunărea. Alexa și-a adus la Călărași un fost elev de la Chiajna, însă și doi stranieri din ligile inferioare

Încă trei transferuri și două despărțiri pentru Dunărea.** Alexa și-a adus la Călărași un fost elev de la Chiajna, însă și doi stranieri din ligile inferioare

Dunărea Călărași începe în forță săptămâna și realizează încă trei transferuri, un mijlocaș român din Liga 1 și doi stranieri. În plus, echipa lui Dan Alexa a anunțat că s-a mai despărțit de încă doi jucători.

După ce vineri anunța venirile fundașilor Ionuț Filip (29 de ani, ex Messina) și Bogdan Manole (21 de ani, ex Sporting Liești) și mijlocașului Bogdan Vasile (22 de ani, ex Zimbru Chișinău), Dunărea a comunicat luni dimineață achiziționarea altor trei jucători. Este vorba despre mijlocașii Valentin Munteanu (27 de ani, ex Concordia Chiajna), Andre Mesquita (19 ani, ex Aliança de Gandra – Liga 3 Portugalia) și atacantul Gaetan Missi Mezu (21 de ani, ex FC Paris II, Liga 5 Franța).

Valentin Munteanu vine de la Concordia Chiajna, club unde în acest sezon a evoluat în doar două meciuri. Mijlocașul gălățean a mai evoluat în Liga 2 pentru Dunărea Galați, Fortuna Poiana Câmpina, Academica Clinceni sau Farul Constanța și știe foarte bine campionatul, în timp ce în Liga 1 a jucat pentru Pandurii și Chiajna. În sezonul trecut a evoluat în prima parte a sezonului pentru Pandurii, iar în a doua parte pentru Concordia, acolo unde l-a avut antrenor pe Dan Alexa, actualul tehnicial al Dunării.

Portughezul André Filipe Rebelo Mesquita a jucat în sezonul trecut în 13 meciuri pentru echipa Aliança de Gandra din Liga a 3-a din Portugalia. Tot în ediția trecută a bifat 3 meciuri și pentru clubul AD Fafe, din liga a 2-a portugheză, iar Dunărea îl prezintă pe site-ul oficial ca fost jucător în sezonul trecut la echipa de UEFA Youth League a FC Porto. Mesquita este extremă stânga.

A treia achiziție cu care Dunărea se mândrește este francezul Gaetan Missi Mezu, un atacant care în sezonul trecut a evoluat în 10 meciuri pentru FC Paris, în Liga 3, apoi a jucat alte 10 meciuri la FC Paris II, din Liga 5 a Franței, semn că jucătorul de origine gaboneză a intrat în dizgrația conducătorilor clubului. Călărășenii spun despre noua achiziție că este un internațional gabonez cu naționalitate franceză și că în urmă cu două sezoane a evoluat pentru Valenciennes, în liga a doua.

Ambii jucători stranieri au semnat pe doi ani cu Dunărea, în timp ce despre Munteanu nu se sprecifică nimic, dacă a fost împrumutat sau achiziționat definitiv.

Ibrian și Pop completează lista despărțirilor

În altă ordine de idei, Dunărea a anunțat că s-a mai despărțit și de fundașul Florin Ibrian și atacantul Alexandru Pop. După ce a început sezonul, echipa călărășeană a mai renunțat și la Bogdan Stancu, Gelu Velici, Alexandru Roșca și Florin Valentin Niculae.

Florin Ibrian (23 de ani) fusese împrumutat în vară pentru încă un sezon de la Unirea Slobozia, după ce campionatul trecut impresionase la Dunărea. În acest început de Liga 2, Ibrian bifase 5 meciuri, dintre care în 3 a început ca titular.

În schimb, Alexandru Pop (24 de ani) fusese adus în vară de la Unirea Jucu de antrenorul Adrian Iencsi. Atacantul clujean a evoluat în toate cele șase meciuri din campionat, însă doar într-unul a început ca titular.

Dunărea Călărași are 10 puncte acumulate după șase etape desfășurate până acum în Liga 2, iar sâmbătă, de la ora 11:00, joacă pe teren propriu cu Olimpia Satu Mare.

Pe aceeași temă