Încă o achiziție pentru Rapid! Giuleștenii au împrumutat un jucător de la Dinamo: „Am venit cu inima deschisă. Suporterii sunt foarte fanatici și va fi o plăcere să joc în fața lor”

Pe lângă „numărul 10 foarte bun” Saifeddine Alami Bazza, Rapid a mai perfectat o achiziție la mijlocul terenului la finalul acestei săptămâni. Echipa antrenată de Daniel Pancu a ajuns la un acord cu Dinamo pentru împrumutul pentru acest sezon, cu drept de cumpărate, a lui Giani Crețu, un jucător de 19 ani care a și debutat în tricoul primei formații a „câinilor”. Acesta este al treilea transfer efectuat în această săptămână, după fundașul stânga Hristos Vadasis (19 ani), împrumutat de la Universitatea Craiova, și mijlocașul marocanul cu cetățenie spaniolă Saifeddine Alami Bazza (26 de ani), ultima dată legitimat la Raja Casablanca, în țara sa natală.

„În vârstă de 19 ani, eligibil pentru regula U20, Crețu a debutat în prima ligă în sezonul trecut, în decembrie, când a intrat pe finalul meciului Dinamo – Universitatea Craiova.
În acest sezon, Geani Crețu a evoluat în două partide, în iulie, cu Poli Iași, și în urmă cu trei săptămâni, tot într-un meci cu Universitatea Craiova.
Principalele calități ale lui Crețu sunt tehnica în regim de viteză, pasa decisivă și șutul la poartă, după cum chiar el declara într-un inverviu dat în luna ianuarie.
Crețu a marcat un gol în două apariții din Youth League, în dubla Dinamo – Lokomotiv Zagreb (2-2, 0-2), fiind finalist în Liga Elitelor U19, în sezonul trecut”
, sună prezentarea făcută de Rapid lui Giani Crețu.

„Am venit la Rapid cu inima deschisă, îmi doresc enorm să evoluez aici și să pot ajuta echipa să promoveze, suporterii sunt foarte fanatici și va fi o plăcere să joc în fața lor. Le promit că voi da totul pentru a îndeplini obiectivul principal al clubului, promovarea”, a spus Crețu pentru fcrapid.ro.

La finalul meciului de la mijlocul acestei săptămâni cu Daco-Getica (scor 2-1), în Faza a III-a a Cupei României, Daniel Pancu spunea că pe lângă fundașul stânga Hristos Vadasis, adus pentru a-l înlocui pe Alin Demici, își mai dorește un „număr 10 foarte bun, care să facă diferența”, ulterior semnând Saifeddine Alami Bazza, un portar under, „probabil din Liga 1” și un „fundaș central cu siguranță, foarte bun”.

Altfel, Rapid joacă duminică, de la ora 13:30, în deplasare, la CSM Reșița, în cadrul etapei a 5-a. Cele două echipe sunt la egalitate după primele patru etape din Liga 2, cu 7 puncte, însă reșițenii sunt pe locul 5, iar giuleștenii pe 6, datorită golaverajului: 6-3 față de 5-4.

Pe aceeași temă