Înainte Modelu se apără după a fost acuzat că s-a despărțit de doi jucători străini spunându-le că semnează că și-au primit salariile. „Nu este problema clubului”

Înainte Modelu se apără după a fost acuzat că s-a despărțit de doi jucători străini spunându-le că semnează că și-au primit salariile.**

Echipa de Liga 3 Înainte Modelu confirmă că s-a despărțit de cei doi fotbaliști străini pe care i-a avut în turul campionatului, însă susține prin președintele Mihai Comșa că nu a făcut-o printr-o înșelăciune, așa cum a declarat unul dintre jucători. Potrivit conducătorului, bulgarul Dimov Velizar și-ar fi încheiat contractul pe 30 noiembrie 2019, în timp ce cu grecul Dimitrios Keramidas s-ar fi reziliat contractul amiabil, după ce a fost înștiințat că nu mai e dorit. Acesta din urmă acuzase clubul că i s-a spus că semnează că și-a primit salariile, nu rezilierea. „Nu este problema clubului că el nu a înțeles ceea ce a semnat”, se apără Înainte Modelu.

Grecul și bulgarul au semnat rezilierea contractului cu Înainte Modelu crezând că semnează că și-au primit salariile, susține grecul

Dimitrios Keramidas și Dimov Velizar și-au reziliat contractul cu Înainte Modelu la finalul turului, însă primul dintre aceștia a declarat pentru Liga2.ro că, de fapt, ei au crezut că semnează altceva, că și-au primit salariile, nu actul prin care își dădeau acordul să nu mai continue cu echipa călărășeană din Liga 3, acuzând, astfel, conducerea.

„Înainte de a pleca acasă, ni s-a dat să semnăm o hârtie scrisă în limba română și ni s-a spus că iscălim pentru că ne-am primit salariile. După trei zile, am fost scoși din grupul de Whatsapp și cineva de la echipă ne-a spus că am semnat, de fapt, pentru rezilierea contractelor”, a spus grecul Dimitrios.

„Dimov Velizar a semnat un contract valabil până la 30 noiembrie 2019”

Înainte Modelu își expune varianta în cazul rezilierii contractului cu cei doi jucători. Președintele Mihai Comșa susține că înțelegerea cu Dimov Velizar expira pe 30 noiembrie, adică chiar în ziua în care echipa juca în deplasarea de la CS Făurei (scor 0-2), în ultima etapă din acest an.

„Jucătorul Dimov Velizar, sosit în probe la Acs Înainte Modelu în luna august a acestui an, s-a accidentat grav chiar de la primul antrenament. 99 la sută din cluburi ar fi renunțat cu siguranță la el, dar noi nu am procedat așa, asigurându-i toate condițiile pentru a se recupera (investigații medicale, tratament, masă, cazare, bani etc.). Când a început antrenamentele, jucătorul a semnat un contract valabil până la 30 noiembrie 2019. Deci jucătorul a terminat contractul cu clubul Acs Înainte Modelu la această dată”, spune oficial clubului călărășean din Liga 3.

„Nu este problema clubului că Keramidas Dimitrios nu a înțeles ceea ce a semnat, având posibilitatea contactării impresarului său”

Contractul cu Dimitrios Keramidas fusese semnat pe o perioadă de un an, adică ar fi trebuit să expire la finalul sezonului, în vara anului 2020. Comșa spune că acestuia i s-a transmis cu două etape înainte de finalul turului să-și cumpere bilet de avion către Grecia doar dus, nu și întors, pentru că nu mai e dorit din retur. Că el a înțeles altceva, președintele clubului susține că cel vinovat este jucătorul și impresarul acestuia, Andrei Balmoș.

„Cel de-al doilea jucător, Keramidas Dimitrios, a sosit la Acs Înainte Modelu la începutul campionatului și a semnat un contract pe un an de zile. Jucătorului i-au fost plătite la zi salariile, primele de joc, plus aproximativ 200 euro, reprezentând o parte din cheltuielile cu transportul când a sosit în România (neavând înțelegere prealabilă pentru această plată).

Cu două etape înainte de finalul turului de campionat, jucătorul a fost informat de conducerea tehnică să-și procure bilet de avion doar dus, pentru că nu mai intră în vederile clubului pentru returul de campionat, semnând, de altfel, și rezilierea contractului. Nu este problema clubului că el nu a înțeles ceea ce a semnat, având posibilitatea contactării impresarului său înainte de a face acest lucru”, a transmis Mihai Comșa.

Înainte Modelu a încheiat prima parte a sezonului Ligii 3 pe locul 5 în Seria a 2-a, cu 26 de puncte acumulate în 15 meciuri. Lider este Unirea Slobozia, cu 37 de puncte.

Pe aceeași temă