Fostul stelist Gabi Matei a semnat cu FC Clinceni. Apostu: „Îl vom ajuta să-și relanseze cariera”

După ce în urmă cu trei zile, pe 7 septembrie, reușea să-l legitimeze pe Vasile Olariu, un jucător cu meciuri în Liga 1 la Brănești, Brașov sau Corona, astăzi, conducerea clubului FC Clinceni a dat încă o lovitură pe piața transferurilor, obținând semnătura unui fost campionat al României. Gruparea ilfoveană din Liga 2 a profitat de faptul că Steaua s-a despărțit la începutul acestei săptămâni de Gabriel Matei (25 ani) și l-a convins pe fundaș să se alăture proiectului de la Clinceni.

Fundașul dreapta, fost internațional de tineret, și-a reziliat contractul cu Steaua și a semnat pe un an cu gruparea ilfoveană din postura de jucător liber. Matei a evoluat de-a lungul carierei sale, în afară de Steaua, în prima ligă, la Internațional Curtea de Argeș, Pandurii Târgu Jiu și FC Brașov.

„Am fost coechipier cu Gabi la Internațional și la Pandurii și am dat ceva goluri din centrările lui de pe dreapta. Pentru noi e o achiziție extrem de importantă și sunt convins că noi îl vom ajuta să-și relanseze cariera, iar el ne va ajuta să obținem rezultate cât mai bune”, a declarat mangerul general al FC Clinceni, Bogdan Apostu.

De asemenea, antrenorul principal al ilfovenilor, Laszlo Balint, l-a avut elev pe Gabi Matei la FC Brașov, din postura de „secund”, în returul ediției trecute de campionat.

„Acest transfer vine ca o consecință a tot ceea ce am făcut în această vară, a seriozității și rigurozității pe care ne-am propus să le implementăm la FC Clinceni. Jucătorii au încredere în acest proiect și asta ne bucură. Ne propunem să câștigăm fiecare meci în parte, acesta va fi obiectivul nostru săptămână de săptămână”, a mai spus, pentru liga2.ro, Apostu.

Accidentările i-au stopat evoluția la Steaua

Gabi Matei a fost transferat de Steaua de la Pandurii pentru 600.000 de euro, în 2011, după ce Mihai Stoica a insistat pentru el. Fostul manager al „roș-albaștrilor” l-a convins pe Gigi Becali să-l cumpere, după ce i-a transmis că este un jucător care va ajunge titular la echipa națională. A fost însă un transfer eșuat, două sezoane ratându-le complet din cauza accidentărilor.

În cei patru ani în care a fost legitimat la Steaua, Matei a intrat în doar 12 meciuri, fără să reușească măcar o pasă de gol. Ghinionul accidentărilor, dar și viața extrasportivă agitată l-au ținut departe de un tricou de titular. În returul sezonului trecut a fost împrumutat la FC Brașov, unde a prins 10 meciuri, iar acum, la revenirea la echipa campioană, n-a reușit să arate că poate fi o soluție pentru prima echipă a lui Mirel Rădoi. Pe 7 septembrie, Steaua a anunțat că i-a reziliat contractul.

„Sper să mi se dea și mie o șansă să joc, dacă nu, voi alege o altă echipă la care să evolueaz pentru că am nevoie de jocuri, nu să stau pe margine”
Gabi Matei, într-un interviu pentru ProSport în urmă cu ceva mai bine de o lună

Gabriel Matei are în palmares două titluri de campion și supercupa României cu Steaua.

Pe aceeași temă