Florin Costea a debutat cu gol la noua sa echipă, dar a și ratat un penalty. A înscris chiar împotriva Craiovei

Florin Costea a debutat cu gol la noua sa echipă, dar a și ratat un penalty.** A înscris chiar împotriva Craiovei
  • Florin Costea a debutat cu gol la noua sa echipă, după ce a revenit pe teren într-un meci oficial după 10 luni de zile. Atacantul a deschis scorul pentru ACS Șirineasa chiar în fața echipei secunde a Universității Craiova (2-0). A început ca titular, a jucat 60 de minute și pe parcursul meciului a ratat și un penalty.

 

Fără un meci oficial jucat de aproape un an de zile, perioadă în care și-a căutat fără succes o echipă în afara țării care să-l plătească regește, Florin Costea (32 de ani) a revenit pe plai mioritic și a decis să accepte oferta echipei de Liga 3 ACS Șirineasa. Fostul internațional a semna la începutul acestei săptămâni cu formația cu nume de comună vâlceană, dar care joacă și se antrenează la Petroșani, în Hunedoara, iar astăzi a și debutat. Introdus ca titular de antrenorul Gabriel Mangalagiu în meciul cu echipa secundă a Universității Craiova, Florin Costea a încântat prin evoluția sa de pe teren și a reușit să marcheze în minutul 15.

Costea a deschis scorul pentru liderul Seriei a 4-a în meciul cu CS U Craiova 2, joc care s-a încheiat 2-0, după ce Daniel Mărgărit a înscris și el în minutul 90. În cele 60 de minute pe care le-a petrecut pe teren, Costea a ratat și o lovitură de pedeapsă. Cu acest succes, ACS Șirineasa a acumulat 22 de puncte și s-a distanța la opt puncte de a doua clasată, acum CSM Școlar Reșița (14 puncte), care a egalat-o pe CS U Craiova 2.

Ultima dată, Florin Costea a jucat la CSM Râmnicu Vâlcea, pe 23 noiembrie 2016, în înfrângerea din deplasare cu Dunărea Călărași, scor 0-1. În iarnă echipa vâlceană s-a desființat, iar Costea, care s-a accidentat, nu a mai semnat cu nimeni. În vară, atacantul s-a pregătit cu echipa cipriotă de eșalon secund Othellos Athienou, dar a revenit acasă, la Râmnicu Vâlcea, după ce oferta scrisă a fost mult sub cea negociată inițial. Ofertat și de Universitatea Craiova lui Adrian Mititelu, Florin Costea a ales să semneze însă cu liderul Seriei a 4-a a Ligii 3, ACS Șirineasa, echipa pregătită de Gabriel Mangalagiu fiind neînvinsă după opt partide desfășurate în acest sezon.

Lansat la CSM Râmnicu Vâlcea, Florin Costea a mai evoluat la Universitatea Craiova, Steaua, CS Turnu Severin, CFR Cluj, Arsenal Tula și FC Zakho. Campionatul trecut, Florin Costea a evoluat în șase jocuri pentru CSM Râmnicu Vâlcea, în campionatul Ligii 2, pentru care a reușit cinci goluri.

Articol scris de Adi Georgescu

Pe aceeași temă