FC Botoșani va semna cu patru jucători! Unul a jucat la AEK Atena

01 Sep. 2011, 16:50 Bursa transferurilor

Conducerea clubului FC Botoșani a reușit să ajungă la un acord cu patru jucători dintre care doi brazilieni, un senegalez și un român. Cei patru vor ajunge la Botoșani până la sfârșitul acestei săptămâni și urmează să fie legitimați.

FC Botoșani se întărește cu brazilienii De Sousa (fost jucător în campionatul Braziliei) și Sincler Sereira (Unirea Dej). În afara celor doi va mai veni senegalezul El Hadji Diouf care a evoluat la AEK Atena și Marius Curileac, fost goalkeeper la CFR Cluj.

„Sunt patru jucători care vor veni la Botoșani și vom semna cu ei. Nu sunt jucători pe care să îi aducem în probe. Sperăm că odată cu integrarea în lot a celor patru fotbaliști să crească forța ofensivă și să arătăm un joc net superior celui prestat în acest debut de campionat”
, a spus Cornel Șfaițer, președintele FC Botoșani.

David și Nicolae, primii plecați

Dacă la capitolul achiziții sunt pe cale de a semna cu patru noi jucători, conducerea FC Botoșani a luat și primele măsuri după startul ratat de campionat. În această privință s-a renunțat la fundașul central Daniel David și mijlocașul Ștefan Nicolae. Primul este liber să își găsească o echipă la care să evolueze în timp ce Ștefan Nicolae va fi împrumutat pentru un an la FCM Dorohoi.

„Am preferat să renunț la David și Ștefan Nicolae. În ceea ce îl privește pe David avem suficiente soluții în defensivă și nu avea rost să îl ținem și să nu joace iar în cazul lui Ștefan Nicolae am preferat să îl împrumutăm la Dorohoi. Este un copil foarte bun, are calități și la vârsta lui important este să joace. Sunt convins că poate crește în valoare dacă va juca un sezon la liga a III-a. Mâine mai așteptăm să vină câțiva jucători care vor suplini plecare lui David și Ștefan Nicolae”, a spus Marius Popescu.

Homneac lipsește cu Săgeata, alți trei sunt incerți

Atacantul Tudor Homneac nu va evolua în partida de sâmbătă contra formației Săgeata Năvodari. În afara lui Homneac, tehnicianul Marius Popescu mai are încă trei mijlocași care au acuzat probleme medicale după partida de la Brănești dar sunt șanse mari ca aceștia să evolueze sâmbătă.

„Foarte mari schimbări nu vor fi. Vor apărea unele schimbări forțați de accidentări sau de forma mai slabă. Încă e devreme să vorbim de primul 11 care va intra în teren sâmbătă. Vreau să fim un grup și în funcție de meciurile care urmează să putem înlocui doi-trei jucători. Sper să fiu foarte inspirat și să aleg oamenii bine și să ne atingem obiectivul”, a spus Marius Popescu care a adăugat: „Sunt mici situații care apar după un meci de campionat. Avem o accidentare mai veche care nu se vindecă. Astăzi aștept răspunsul de la doi jucători care sunt sub tratament. Matiș, Vașvari chiar Văscan au mici probleme. S-au antrenat normal și vom vedea. Sper să fie toată lumea aptă”.

Rudac va fi în lot

Cum situația celor patru este încă neclarificată, tehnicianul îl va include în lotul pentru partida de sâmbătă, de pe teren propriu, pe mijlocașul moldovean Nicolai Rudac. Marius Popescu încă nu s-a decis dacă îl va trimite în teren din primul minut sau îl va folosi în partea secundă a jocului.

„El e la echipă. Face parte din lot, se antrenează normal, suntem mulțumiți de el dar să vedem mai departe pentru jocul e cel mai bun examen. El va fi inclus în lotul pentru meciul cu Săgeata Năvodari”, a spus Popescu.

Sursa: btonline.ro

01 Sep. 2011, 16:50 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă