FC Argeș începe săptămâna cu încă un transfer. Al cincilea jucător care semnează cu echipa lui Nicolae Dică

FC Argeș a egalat UTA la transferuri perfectate în această vară. Piteștenii au bătut palma cu al cincilea jucător pe care se vor baza în noul sezon, după ce până acum semnaseră cu Denis Brînzan (22 de ani), Andrei Blejdea (22 de ani), Robert Dănescu (18 ani), toți de la Pandurii Târgu Jiu, și Sebastian Iulian Agachi (18 ani), împrumutat de la Viitorul.

Acum, alb-violeții l-au achiziționat pe Angelo Cocian (18 ani), un tânăr mijlocaș care vine de la Unirea Tășnad, echipă retrogradată din Liga 3, și care în Liga 2 a jucat în sezoanele 2016-2017 și 2017-2018 pentru Olimpia Satu Mare.

Cocian, unul dintre golgheterii Tășnadului în sezonul recent încheiat, a semnat cu FC Argeș pe trei ani, iar pe 25 iulie împlinește 19 ani.

„Clubul FC Argeș a perfectat astăzi cel de-al cincilea transfer din această perioadă precompetițională. Echipa manageriată de Nicolae Dică a ajuns la un acord pentru următoarele trei sezoane cu David Angelo Cocian. Fotbalistul în vârstă de 19 ani este mijlocaș central, iar în sezonul recent încheiat a evoluat în Liga a III-a, la Unirea Tășnad.
Cocian poate evolua și ca atacant, iar în sezonul 2016-2017 a jucat în liga a doua la Olimpia Satu Mare. În eșalonul secund a bifat 4 partide, reușind să înscrie 1 gol. Aducerea lui David Angelo Cocian este benefică, întrucât din sezonul viitor, cluburile de liga a doua sunt obligate de FRF să aibă în teren doi jucători sub 20 de ani și nu trei sub 21 de ani cum era până acum. Pentru a îndeplini această cerință obligatorie, formațiile din eșalonul secund caută să-și completeze loturile cu 5-6 fotbaliști sub vârstă. De cele mai multe ori valoarea și calitatea acestora au făcut diferența pe durata sezonului. Cocian este cel de-al cincilea jucător transferat de FC Argeș în această perioadă competițională, clubul alb-violet semnând până acum cu fundașii Robert Dănescu și Denis Brânzan, atacantul Andrei Blejdea, toți trei de la Pandurii Târgu Jiu, dar și cu portarul Sebastian Iulian Agachi venit sub formă de împrumut de la Viitorul Constanța. Clubul FC Argeș îi transmite un „Bun venit” lui David Angelo Cocian și îi dorește rezultatate cât mai bune în tricoul alb-violet”
, a anunțat FC Argeș pe pagina de Facebook.

Originar din Satu Mare, însă născut în Italia, la Merate, Angelo David Cocian a debutat în Liga 2 pe 3 decembrie 2016, în meciul Sportul Snagov – Olimpia Satu Mare 4-0, când a fost introdus pe teren în minutul 86. În acel sezon a prins 50 de minute în trei meciuri și a înscris un gol, în Foresta – Olimpia 0-4. În următorul, 2017-2018, Cocian a fost utilizat timp de 154 de minute la Olimpia, tot în trei jocuri, în două dintre ele începând ca titular.


Angelo Cocian la Olimpia, în urmă cu doi ani, și acum, la FC Argeș

Pe aceeași temă