Falub rămâne la clubul pe care îl iubește, „U” Cluj. De ce a refuzat FC Voluntari și Astra și ce spune despre lupta la promovare din Liga 2

Falub rămâne la clubul pe care îl iubește,

Cel mai curtat antrenor din Liga 2, Adrian Falub, nu vrea să plece de la Universitatea Cluj, alături de care vrea să promoveze în Liga 1. Tehnicianul a fost chemat la FC Voluntari de Ioan Andone, iar Astra i-a oferit un salariu de cinci ori mai mare decât primește la clubul clujean, dar a refuzat.

Falub vorbește despre transferurile făcute, despre oferte și despre cel mai puternic sezon de Liga 2 din ultimii ani în fotbalul românesc.

Adi, începe sezonul promovării lui U Cluj?
Muncim și încercăm să punem lucruriile la punct. Știm că va fi greu, pretențiile sunt mari. Trebuie să fim conștienți că nu va mai fi ca până acum, va fi dificil.

Ești mulțumit de transferurile pe care le-ați făcut?
Au venit jucători pe care i-am dorit. Pe mulți dintre ei i-am dorit și în iarnă. Și conducerea s-a mișcat foarte bine. Au pus la dispoziție lucruri care nu sunt ușoare. După numele ce le avem în lot suntem buni, competitivi, dar trebuie să demonstrăm asta și pe teren.

  • Până acum, noile achiziții prezentate de „U” Cluj sunt: Cosmin Dur-Bozoancă, Carol Taub, Jefrem Kosnic, Tiberiu Căpușă, Doru Dumitrescu, Kofi Twumasi, Marius Coman și Florin Burghele. Și lui Cristian Ene, de la Viitorul, i s-a prelungit împrumutul pe încă un sezon.

 

Cine s-a întărit cel mai mult în Liga 2?
Nu știu cine s-a întărit cel mai mult. Fiecare echipă are o strategie. A noastră a fost să ne bazăm pe continuitate. A rămas 98 la sută din lotul de anul trecut. Cei veniți au venit pe posturile unde nu aveam dubluri. Poți construi o echipă de la început, cum a făcut Dan Petrescu, dar este foarte greu să ai rezultate, cum a făcut el.

„Este o mică Liga 1 și la nivelul antrenorilor”

Te vei lupta cu antrenori ca Leo Grozavu, Viorel Moldovan…
Foarte buni! Va fi dificil. În afară de faptul că vor fi echipe de tradiție, cu suporteri, sunt și antrenori foarte buni. Grozavu, Moldovan, Ganea, Săndoi… Este o mică Liga 1 și la nivelul antrenorilor. Noi trebuie să nu uităm că suntem o echipă nou-promovată. Da, suntem U Cluj și avem tradiție, dar asta e altceva. Statutul nostru este de nou-promovată.

Andone ți-a făcut o ofertă să mergi la Voluntari, chiar la conferința de presă?
Ce pot să spun? Îl apreciez foarte mult, am un respect deosebit și nu pot decât să mă bucur că îmi face o ofertă, dar știe că am discutat că e foarte greu să plec de aici. Lucrez foarte bine cu Neluțu (n.r. – Sabău), cu Cristi (n.r. – Pojar), cu Șuli (n.r. – Marius Suller) avem un staff bun și o conducere care ne înțelege. Îi mulțumesc lui Andone. O să-l respect întotdeauna, ca antrenor și ca om.

„Lucrez la clubul pe care îl iubesc”

Cum ți se pare noua postură a lui Andone?
Este cea mai potrivită postură pentru Andone, astăzi. A câștigat ca antrenor tot ce era de câștigat în România, nu mai avea ce să demonstreze. I se potrivește ca și fel de a fi, ca și personalitate. Are carismă și cunoaște mulți jucători. E perfect pentru el acest post.

Ai refuzat și o ofertă de la Astra?
Astea sunt lucruri trecute. Vorbim despre U Cluj astăzi.

Să înțeleg că rămâi la U Cluj, indiferent de ofertă?
La fotbal nu știi niciodată. Mă simt foarte bine acum, le mulțumesc celor din conducere, dar la fotbal nu știi niciodată ce se întâmplă. Se pot schimba lucrurile sau poate apărea o ofertă de nerefuzat. Acum sunt fericit că lucrez la clubul pe care îl iubesc și cu care mi-am dorit mereu să câștig trofee.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

Pe aceeași temă