Falub: „Au rămas doar jucătorii cu caracter, profesioniști, numeric stăm prost”

Lui Adrian Falub, ca și celorlalți privitori ai amicalului Șiria – UTA, i-a plăcut exprimarea în teren a „alb-roșiilor”, care, de această dată, au îmbracat un echipament albastru. Totuși, pentru antrenorul arădenilor nu e o mare surpriză că echipa s-a mișcat atât de bine în partea a doua a testului de miercuri după-amiază.

„Țin să reamintesc că nu am pierdut niciun jucător dintre cei care nu am vrut să-i pierdem. Au plecat doar fotbaliștii de care nu mai aveam nevoie. Astăzi, echipa UTA-ei e cristalizată, cu jucători care evoluează de ceva timp împreună și care nu mai trebuie neapărat învățați lucruri noi, ci doar antrenați. Bineînțeles, dacă am face maxim 4-5 achiziții, printre care măcar un portar, am  avea un lot destul de bun și competitiv. Numeric stăm într-adevăr mai prost”, a precizat „principalul” formației din Calea Aurel Vlaicu.

Întrebat cum își explică determinarea de care au dat dovadă elevii săi în partea a doua a amicalului cu șirienii, în condițiile în care există importante restanțe salariale, Adrian Falub a afirmat: „Azi, la UTA, au rămas jucătorii cu un caracter deosebit, care știu să fie profesioniști și care s-au pregătit și se mai pregătesc în orice condiții, fiindcă știu că în primul rând o fac pentru ei. Pentru ei e clar că, dacă nu se rezolvă problemele la UTA și vor pleca la alte echipe, trebuie să fie pregătiți. Îi felicit, fiindcă știu că nu e ușor să te prezinți atât de bine la antrenamente și jocuri în condițiile în care nu ai fost plătit de patru luni. Și în perioada asta au mai fost și niște Sărbători de Iarnă, iar la stadion nu au beneficiat de masă sau și alte lucruri necesare”.

Tehnicianul a fost rugat să comenteze și lunga perioadă de incertitudine la nivel managerial. „Suferim mai ales pentru că s-a pierdut din credibilitate, în condițiile în care s-a promis ceva și nu s-a realizat nimic până acum. E ca povestea cu lupul. Nimeni nu te mai crede când zici că vine cu adevărat la stână. Sportiv, lucrurile sunt clare, s-au discutat, acum trebuie să vedem și fapte. Timpul trece, de sâmbătă în trei săptămâni începe campionatul, iar noi mai avem de recuperat două-trei săptămâni de pregătire. În plus, nici nu știm exact unde și cum ne vom antrena. Dacă nu plecăm luni sau cel târziu miercuri într-un cantonament în străinătate, va trebui să improvizăm ceva pe plan local și nu e prea bine”, a adăugat Adrian Falub, care dă de înțeles că el și jucătorii nu vor mai accepta prea mult starea de incertitudine de la club. „Nu amenințăm cu ceva sau dăm noi termene de rezolvare a problemelor, doar că e clar că așa nu se mai poate continua. Dacă situația financiară nu se deblochează, atunci nici eu și nici jucători nu văd ce am mai avea de făcut la Arad”, a mai punctat antrenorul UTA-ei.

În fine, acesta a rămas plăcut surprins de condițiile de joc de la Șiria, de terenul foarte bun și restul bazei sportive de la poalele Cetății: „Sincer, nu credeam că în județul Arad o să văd așa ceva. E pentru prima oară când vin la Șiria și chiar am rămas foarte plăcut surprins de ceea ce am întâlnit aici. Ar fi frumos ca echipa să fie într-o divizie superioară, le doresc baftă dacă vor trage la promovare. Sinecre felicitări primarului și celorlalți care au făcut această bază”.

Joița, cu ochii pe „legiunea” franceză

Printre spectatorii meciului amical de la Șiria s-a aflat și Mihai Joița. La un moment dat, impresarul negocia chiar preluarea pachetului majoritar de acțuni la UTA, dar acum pare să se limiteze la întăririrea formației „textiliste” cu fotbaliști francezi. Deocamdată, laAradau sosit pe filiera sa trei fundași, un atacant și Alexandre Tabbilon, mijlocașul ofensiv alăturându-se lotului utist chiar de miercuri.

Cel puțin la Șiria, jucătorii din Hexagon au avut puține momente în care au ieșit în evidență și asta chiar dacă unul dintre ei, Johnson Soumahoro, a marcat singurul gol al „alb-roșiilor” în prima parte a confruntării amicale. Mihai Joița nu a dorit să vorbească cu presa și asta pentru că nu consideră că are prea multe de spus în calitatea sa de impresar.

Întrebat despre relația sa cu Joița și ceea ce va urma să se întâmple cu fotbaliștii propuși de acesta în Calea Aurel Vlaicu, antrenorul Adrian Falub a spus: „Eu sunt antrenor, iar dânsul e procurator de jucători, sau finanțator, nu știu exact. Eu nu pot decât să-mi dau cu părerea despre jucătorii pe care îi aduce el la UTA, dar conducerea își va spune ultimul cuvânt. Ea va putea ține cont de opinia mea sau a domnului Joița, nu pot știi de pe acum ce va fi”.

Sursa: Sport Arad

Pe aceeași temă