EXCLUSIV | Turris ia din nou golgheterul Ligii 2 în pauza de iarnă. Teleormănenii au bătut palma cu Albert Voinea

EXCLUSIV | Turris ia din nou golgheterul Ligii 2 în pauza de iarnă.** Teleormănenii au bătut palma cu Albert Voinea

Turris Oltul nu se predă în lupta pentru promovarea în prima ligă, chiar dacă a încheiat prima parte a sezonului pe locul 5, după ce a stat cel mai mult pe poziția de lider în acest sezon, de opt ori în 21 de etape. După mutările cu Tiberiu Serediuc, Ionuț Cioinac și Samson Nwabueze, gruparea din Turnu Măgurele e pe cale să mai bifeze un transfer. Albert Voinea va merge de la Ripensia la echipa lui Erik Lincar, deși finanțatorul clubului din Banat a declarat în decembrie că golgheterul ligii secunde nu va părăsi gruparea roș-galbenă.

Sursele Liga2.ro spun că mutarea lui Voinea de la Ripensia la Turris Oltul este ca și bifată, urmând să se realizeze astăzi.

Albert Nicolae Voinea are 27 ani, joacă pe postul de atacant și a marcat de 13 ori în cele 21 de meciuri în care a fost utilizat în acest sezon, fiind golgheterul ligii secunde, în fața lui Ciprian Rus (UTA). Este originar din Urdari, din Gorj, iar fotbalul l-a început la Pandurii Târgu Jiu, club pentru care a evoluat și în Liga 1. În cariera sa a mai jucat pentru Gloria Bistrița, Damila Măciuca, CS U Craiova, Metalul Reșița, Șoimii Pâncota, CSM Râmnicu Vâlcea, Unirea Tărlungeni, ACS Șirineasa, CNS Cetate Deva și ACS Dumbrăvița. La Ripensia a ajuns în vara lui 2019, adică la începutul acestui sezon.

Turris a tatonat de anul trecut pista Voinea

Remarcabil este că Voinea a întrerupt fotbalul un an, după o accidentare, și a lucrat în Anglia. Acum, dovedește că nu și-a spus ultimul cuvânt în acest sport, chiar dacă la Ripensia, într-adevăr, nu a avut mare concurență pe postul de atacant.

În decembrie, finanțatorul Ripensiei, Dumitru Mihu, a punctat că are ofertă de la Turris pentru un jucător.

Ofertele pentru plecări au fost pentru Voinea și portarul Ștefan Dobre. Atunci, Mihu părea că nu vrea să-i dea pe niciunul. „Nu îi dăm drumul lui Dobre, cum nu îi dăm nici lui Voinea, deși am avut oferte pentru ei”, spunea Dumitru Mihu în date de 19 decembrie 2019. E posibil ca cei de la Turris să fi „plusat” cu oferta.

Turris Oltul îi mai are atacanți pe Sergiu Negruț (26 ani), Nedo Turkovic (30 ani) sau Adrian Voicu (27 ani), acesta din urmă fiind golgheterul Ligii 2, cu 14 reușite, în pauza de iarnă a sezonului trecut, atunci când evolua pentru Daco-Getica și era transferat la echipa din Turnu Măgurele.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Emanuel Titus ILIEȘI și Sebastian TĂ‚TARU / Mediafax Foto

Pe aceeași temă