EXCLUSIV | Teixeira, dorit de un club de tradiție din Liga 2 după despărțirea de FCSB. „Mi-l doresc, însă sunt convins că nu doar eu, ci toată lumea, orice antrenor”

EXCLUSIV | Teixeira, dorit de un club de tradiție din Liga 2 după despărțirea de FCSB.**

Contractul lui Filipe Teixeira cu FCSB va expira în această vară, iar Gigi Becali, finanțatorul vicecampioanei, a anunțat că portughezul nu va mai continua în tricoul roș-albastru. Mijlocașul va împlini în luna octombrie 39 de ani, dar nu ia în calcul să agațe ghetele în cui, motiv pentru care așteaptă oferte. Rapid visează să-l readucă în tricoul alb-vișiniu.

Daniel Pancu, antrenorul Rapidului, formație promovată matematic în Liga a 2-a, și-a manifestat, prin intermediul ProSport, interesul pentru Filipe Teixeira. Tehnicianul alb-vișiniilor îl așteaptă pe lusitan sub comanda sa, dar este conștient că o revenire la Rapid este greu de realizat, având în vedere cota fotbalistului. Speranța moare, însă, ultima.

„Ar fi ceva extraordinar să-l putem aduce pe Teixeira. Este un jucător fantastic. E un profesionist, poate juca până la 40, 41 de ani fără nicio problemă. Cel mai mult i-a plăcut la Rapid, vă spun cu siguranță asta. Mi-l doresc pe Teixeira, însă sunt convins că nu doar eu, ci toată lumea, orice antrenor. De luni ne vom pune pe transferat jucători, vom semna și contractele”, a spus Daniel Pancu pentru ProSport.

Teixeira va rămâne liber de contract. „Îmi închei contractul și asta este realitatea în momentul de față. Vedem ce voi face, acum plec în vacanță. O să mă gândesc dacă voi mai juca, dar eu mai doresc, nu știu unde, să vedem”, a declarat Filipe Teixeira, după ultimul său joc la FCSB.

Filipe Teixeira a evoluat pentru Rapid în perioada 2011-2013. A jucat în 40 de partide și a înscris șase goluri. A fost coleg cu Daniel Pancu, la momentul respectiv fotbalist activ al giuleștenilor.

„Sunt multe echipe cu bani în Liga 2, va fi o luptă crâncenă!”

Totodată, Daniel Pancu a vorbit și despre viitorul sezon al Ligii a 2-a, unde Rapid va avea adversari mult mai puternici față de sezoanele precedente.

„În Liga a 2-a, anul viitor, vor fi contracte mai mari ca în Liga 1. Sunt multe echipe cu bani. Mă refer aici la Gloria Buzău, Miercure-Ciuc, Turris, FC Argeș, UTA, Farul… Va fi o luptă crâncenă”, a mai declarat Daniel Pancu.

5 goluri în 54 de partide a reușit Filipe Teixeira în tricoul FCSB-ului

100.000 de euro este cota lui Filipe Teixeira potrivit transfermarkt.de

Articol scris de Răzvan SCARLAT

Pe aceeași temă