EXCLUSIV | Adrian Mihalcea și-a reziliat contractul cu Dunărea și e favorit să o preia pe UTA. REACȚIA antrenorului. Ionel Ganea revine la Călărași

După ce a condus antrenamentele de luni și marți ale echipei Dunărea Călărași, reunirea pentru pregătirea noului sezon al Ligii 2 începând în urmă cu două zile, Adrian Mihalcea (41 de ani) a ajuns marți seară la un acord cu președintele Bogdan Leu pentru rezilierea contractului. O decizie surprinzătoare având în vedere că echipă călărășeană anunțase că va continua cu Mihalcea ca antrenor și va avea ca obiectiv în noul campionat promovarea.

Mihalcea: „Așa am considerat eu, nu mai era locul meu acolo”

Potrivit informațiilor Liga2.ro, Adrian Mihalcea este pe lista antrenorilor cu care conducerea clubului UTA a discutat în ultimele zile și e printre favoriții echipei arădene să îi ia locul lui Laurențiu Roșu.

„De comun acord cu clubul, am ajuns la concluzia asta de reziliere. Nu este exclus să merg în altă parte, însă momentan sunt liber de contract și poate voi avea câteva zile libere, nu știu. Nu pot confirma nimic. Au fost niște zile tensionate și aș prefera mai întâi să mi le pun în ordine. Ce va fi, vom vedea. Eu am ajuns la această concluzie de reziliere. Nu aș vrea să intru în detalii în privința motivelor care au dus la reziliere. Așa am considerat eu, nu mai era locul meu acolo. E o decizie luată de mine în urma unui fapt în care simțeam că nu mai sunt foarte dorit la Călărași. A fost o perioadă destul de încărcată. Nu vreau să îmi aduc aminte decât de lucrurile plăcute. Am trăit momente extraordinare, mult mai multe decât cele, pentru că trebuie să recunoaștem, au fost și momente mai neplăcute. Am fost aproape de o performanță, și eu ca antrenor și Dunărea Călărași ca și echipă, și anume promovarea. Am colaborat cu oameni minunați și o să-i sun personal, pentru că mi se pare mult mai fair-play, să le mulțumesc personal decât prin intermediul presei. Asta este viață noastră, de antrenor, nu suntem factori decizionali”, a spus, pentru Liga2.ro, Adrian Mihalcea, după despărțirea de Dunărea Călărași.

La Dunărea revine antrenorul care a promovat-o în Liga 2

În locul său, la Dunărea Călărași, revine Ionel Ganea (43 de ani), de această dată ca director tehnic. „Ganezul”, care are sprijinul președintelui Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a fost ieri la Călărași și a bătut palma cu șeful instituției care e principalul finanțator al echipei din Liga 2. Fostul atacant al naționelei este acum acasă, la Făgărași, și își face bagajul pentru a se reîntoarce la Dunărea, echipă pe care a preluat-o în Liga 3 și a promovat-o după 20 de ani în Liga 2.

Ganea a antrenat-o pe Dunărea Călărași în perioada aprilie 2015 – ianuarie 2016, interval în care echipa a promovat în Liga 2 și a avut un tur de campionat în eșalonul secund foarte bun, încheind între primele clasate. În acea iarnă a plecat la FC Voluntari, echipă pe care a antrenat-o pentru scurt timp în Liga 1 și de care s-a despărțit în aprilie 2016. Ultima dată, Ionel Ganea a pregătit-o, sezonul trecut, în Liga 1, pe ASA Târgu Mureș, în perioada aprilie – iunie 2017, grupare pe care nu a putut să o salveze de la retrogradare.

Adrian Mihalcea a antrenat-o pe Dunărea Călărași în perioada ianuarie 2016 – iunie 2016. În urmă cu două sezoane a terminat cu Dunărea pe locul 2 în play-off-ul Seriei 1 a Ligii 2 și a pierdut primul baraj pentru promovare, cu UTA Bătrâna Doamnă (3-1 la Călărași și 1-4 la Arad, după prelungiri), iar în sezonul recent încheiat a terminat cu Dunărea pe locul 7.

Leu: „Îi respectăm decizia”

Site-ul oficial al Dunării a anunțat, la rândul său, că Adrian Mihalcea, de comun acord cu stafful Dunării, a decis să-și rezilieze contractul scadent pe 30 iunie 2019. Președintele Bogdan Leu i-a mulțumit antrenorului pentru munca depusă la Călărași.

„De comun acord cu antrenorul Adrian Mihalcea, am stabilit astăzi rezilerea contractului. Îi respectăm decizia și îi mulțumim pentru tot ce a făcut pentru Dunărea și îi urăm mult succes în continuare”, a declarat Bogdan Leu, care a mai adăugat că până la stabilirea viitorului antrenor, de echipă se va ocupa secundul Mirel Condei.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Cătălin NIȚU

Pe aceeași temă