Dunărea Călărași, într-un moment dificil înaintea primului joc acasă în noul sezon, cu Petrolul. Pustai: „Ne-am fi dorit să fie mai bine”

Șocul retrogradării din Liga 1 este resimțit din plin de Dunărea Călărași, cu toate că echipei de pe malul Borcei i s-a adus în această vară doi oameni de fotbal experimentați, Eugen Pîrvulescu (președinte) și Cristian Pustai (antrenor), dar și o serie de jucători cu nume. În meciurile desfășurate până acum, ambele în deplasare, s-a pierdut atât cu UTA (0-3), cât și cu Farul (0-1), astfel că, fără niciun punct acumulat, Dunărea se află la braț cu alte patru echipe pe locurile care duc în Liga 3.

Etapa a 3-a îi aduce formației din Călărași primul meci oficial pe teren propriu în noul sezon, însă și un adversar puternic. Dunărea primește vizita Petrolului, o echipă care are bărbăție să spună că are ca obiectiv promovarea și care vine rănită după înfrângerea de pe teren propriu cu UTA (0-3). Prahovenii au însă trei puncte acumulate, după victoria cu Metaloglobus (2-1).

Meciul dintre Dunărea Călărași și Petrolul Ploiești se dispută duminică, de la ora 15:30, pe terenul 1 „Ion Comșa” al Complexului Municipal Dunărea din Călărași.

Antrenorul Dunării, Cristian Pustai, a spus că se așteaptă la un meci dificil cu Petrolul. „Ne așteaptă, într-adevăr, un meci greu. De altfel, toate partidele sunt dificile. Întâlnim o echipă cu pretenții la promovare, o echipă care are în componența sa mulți jucători de Liga 1. E primul joc pe teren propriu. Venim după două rezultate slabe. Știți că la fotbal se vorbește două-trei zile despre cum a fost jocul, însă rezultatul contează. La momentul ăsta avem zero puncte, deci suntem într-un moment dificil. Pe undeva anticipat, cu toate că noi, conducere executivă, staff tehnic, jucătorii, ne-am fi dorit să fie mai bine. Depinde de noi să ne facem un meci mai ușor și să începem să strângem puncte pentru că ne propunem obiective îndrăznețe. Ne dorim foarte mult să creștem și calitatea jocului, dar, cel mai important, e să avem și rezultate. Pentru că rezultatele și locul în clasament sunt oglinda muncii noastre”, a spus Pustai la conferința de presă.

Calancea a revenit la Dunărea: „Am înțeles ce vrea Mister, ce vrea domnul președinte”

Despre jocul cu ploieștenii a vorbit și basarabeanul Nicolai Calancea (33 de ani), portar care a retrogradat cu Dunărea Călărași, a semnat apoi cu Academica Clinceni, pentru care a jucat în două meciuri în acest sezon, după care s-a despărțit de ilfoveni și s-a întors la Călărași, unde ar putea redebuta chiar cu Petrolul.

„Avem un meci dificil. Petrolul e o echipă cu mare experiență, însă eu prefer să ne concentrăm asupra jocului nostru și să nu ne uităm la echipa adversă. Ne pregătim destul de bine și de serios ca să facem un meci cât mai bun și să ne atingem obiectivul. Sunt de puțină vreme aici, unde am revenit, dar am înțeles ce vrea Mister, ce vrea domnul președinte și sper să obținem tot ce ne-am propus de la acest meci”, a spus Calancea, cel care a apărat de șapte ori poarta Dunării în partea a doua a sezonului Ligii 1. Acesta îl va înlocui în poartă pe austriacul Stefan Krell (27 de ani), titularul din primele două jocuri.

Andrei Moise, cea mai nouă achiziție

Tot înaintea meciului cu Petrolul, Dunărea Călărași a mai perfectat un transfer. Mijlocașul Andrei Bogdan Moise (19 ani) este ultima noutate din lotul lui Cristian Pustai.

Jucătorul a început fotbalul la Sportul Studențesc și trecut pe la destule echipe în scurta sa carieră. Concordia Chiajna, Voința Saelele (actuala Turris Oltul Turnu Măgurele), Agricola Borcea și CSM Oltenița au fost cluburile pe la care a mai trecut Moise.

Înaintea acestuia, Dunărea i-a împrumutat de la Astra pe mijlocașul Robert Boboc (24 de ani, ultima dată la CS Mioveni) și pe atacantul camerunez Serge Yvan Ekollo Malolo (20 de ani). Ambii au debutat la Dunărea în jocul cu Farul.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Cătălin NIȚU
 

Pe aceeași temă