Doman și Melinte, noutățile de la reunirea lui ACS Poli. După Szekely, timișorenii mai renunță la un jucător

26 de jucători au fost azi la reunirea liderului Seriei a II-a a Ligii a II-a. Dan Alexa are deja doi jucători noi pentru campania din primăvară. Cătălin Doman și Cristian Melinte vor semna cu ACS Poli până în vară, iar dacă cei doi vor confirma li se va propune prelungirea înțelegerilor. Bănățenii au mai renunțat în schimb la sârbul Milan Stavric și așteaptă sosirea unui nou atacant.

După despărțirea de Szekely, timișorenii vor să ajungă la un acord de încetare a contractului cu Milan Stavric, vârf care a evoluat puțin în toamnă. În schimb două nume noi au sosit deja pe Bega. Cătălin Doman, care va împlini curând 27 de ani, închizător format la FC Argeș și care era văzut ca un mare talent la un moment dat, dar care a pierdut din turație și a evoluat ultima dată la Rapid în B.

Și timișoreanul Cristian Melinte (26 ani), un fundaș care în toamnă a evoluat în doar patru jocuri pentru CSMS Iași, dintre care trei în campionat. Jucătorul trecut și pe la UTA a avut o experiență interesantă în Italia la Piacenza și Palermo.

„Probabil Stavric va semna rezilierea în cursul zilei de azi. De venit, au venit Cristi Melinte, un fundaș pe care Dan l-a dorit foarte mult, cu experiență, nici nu știam că e timișorean, credeam că e de la Arad; Cătălin Doman, un jucător foarte talentat, sperăm să confirme așteptările. Mai așteptăm un jucător în cursul zilei de azi sua mâine. Am întrebat dacă Bogdan Străuț e interesat să vină la Timișoara, dar are un contract la Brașov, vedem din vară… S-ar putea să și vedeți mâine un atacant. Sperăm să ne oblige Doman și Melinte să le prelungim în vară contractele. Sunt doi tineri care și-au exprimat dorința să joace mai mult, îi împrumutăm”, a declarat Ion Timofte, managerul lui ACS Poli.

Acesta a explicat și situația legată de discuțiile pentru Buhăescu, la Timișoara urmând să sosească mâine însă un alt atacant. „Am vorbit cu domnul Rufă de două ori, dar nu cred că are acum nimeni în România banii să plătească pentru transferuri. E un jucător pe care ni-l dorim. Probabil vor mai veni tineri, pe care i-am văzut în C sau la juniori, nu se știe niciodată. Suntem atenți și la cei la final de contract, cu unii vom semna, unii nu”, a precizat „Tim”.

Singurii absenți de la reunire au fost brazilianul Pedro Henrique și senegalezul Souleymane Keita, ambii urmând să sosească la Timișoara mâine.

Alb-negrii se vor pregăti la baza proprie până în data de 8 februarie, atunci când vor pleca pentru stagiul din Antalya. În continuare cu echipa se pregătește și portarul italian Angelor Montenegro, sosit în decembrie.

Alexa, adeptul antrenamentelor cu mingea

Dan Alexa i-a ținut o oră și jumătate pe jucători la prima sesiune din 2015, dar jucătorii s-au putut bucura deja de atingearea balonului. „Primele două zile nu vor fi la intensitate foarte mare. Vreau să văd rezultatul vizitei medicale. Am înlocuit bineînțeles acele alergări. Sunt doi jucători pe care i-am dorit mult. Melinte, fost căpitan la Chiajna, un jucătr care ne va ajuta mult, Doman – am jucat contra lui, un jucător de mare talent, din păcate a stagnat, vreau să-l repun pe linia de plutire, depinde de el, îi știu potențialul. Vor mai veni probabil un atacant și un mijlocaș. Petre rămâne până în vară, Artean ar fi devenit o prioritate dacă nu continua Ovidiu. Sincer, mie îmi place mult Buhăescu, vom vedea zilele următoare”, a spus Alexa.

Lotul prezent la reunire: Smaranda, Pap, Haidău, Angelo Montenegro (probe) – Belu, Scutaru, Cânu, Bocșan, Todorov, Bălace, Morariju, Neagu, Poparadu, Boldea, Trandu, Nanu, Popescu, Ov. Petre, Balaure, Al. Lazăr, Bărbuț, Cătălin Doman (ex-Rapid), Cristian Melinte (Iași), Popovici, Kneeshaw, Rody.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9.ro)
Foto: Sebastian TĂ‚TARU
Pe aceeași temă